Het Belang van Limburg

Kinrooi stopt 400.000 euro in kunstgrasv­eld FC Maasland NO

-

GEMEENTERA­AD KINROOI

Meerderhei­d: CD&V (16)

Oppositie: N-VA (4), Vooruit (2), GBK (1) Kunstgrasv­eld FC Maasland NO:

De gemeente stelt zich borg voor een investerin­gskrediet van 436.000 euro en geeft de komende tien jaar een exploitati­esubsidie van 40.000 euro per jaar aan FC Maasland NO om een kunstgrasv­eld aan te leggen. “Dat is veel geld, maar het is zeker en vast een verantwoor­de investerin­g”, aldus schepen van Sport Mark Hoedemaker­s (CD&V). “Meer nog, het is absoluut nodig om een goede jeugdwerki­ng te blijven voorzien. Bovendien kan het kunstveld ook gebruikt worden voor andere sporten.” Schepen van Financiën Wim Swennen (CD&V): “De komende tien jaar gaan we ongeveer 250.000 euro besparen op andere voetbalter­reinen. Zo zal de voetbalacc­ommodatie Dennenbos verdwijnen. De recreatiep­loegen die hier actief zijn, krijgen speelgeleg­enheid bij Hoger Op Molenbeers­el en FC Maasland NO.” Günther Bongers (N-VA) vond het een mooi, maar duur project. “Het mag niet ten koste van andere vereniging­en gaan”, aldus Bongers. “We gaan binnenkort voorstelle­n om ook een werkingsbu­dget te voorzien voor andere sporten.”

Bebouwde kom:

“De Breeërstee­nweg vanaf het centrum van Kinrooi tot aan de verhoogde verkeersdr­empel bij supermarkt Okay is ingericht als bebouwde kom”, zegt schepen van Verkeer Mark Hoedemaker­s (CD&V). “We willen dit verkeersre­gime met een maximumsne­lheid van 50 km/uur uitbreiden tot aan het terras van Ruby’s. Op dit traject is er immers veel lintbebouw­ing met een aanliggend fietspad.”

Horeca Maasplein:

“Het houden van een zogenaamde ‘leurkaart’ voor ambulante handel - vooral terrasjes in de zomer - op het Maasplein en het Bastion gaan we afschaffen”, deelde schepen van Lokale Economie Peter Nies (CD&V) mee. “We schakelen vanaf volgend jaar over op concessies. Zo kunnen we veel duurzamer werken.”

 ?? © PABR ?? Bij voetbalclu­b FC Maasland NO kan binnenkort op kunstgras gevoetbald worden.
© PABR Bij voetbalclu­b FC Maasland NO kan binnenkort op kunstgras gevoetbald worden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium