Het Belang van Limburg

Rotemse harmonie begeleidt Günther Neefs op Picknick Proms

- Mark Dreesen en Miranda Gijsen

Na het succes van vorig jaar organiseer­t Visit Dilsen-Stokkem op zondag 26 mei de tweede editie van Picknick Proms. Met kasteel Ommerstein in Rotem als decor brengen Günther Neefs en Belle Perez een optreden. De bijna 60 muzikanten van de Koninklijk­e Harmonie Sint-Cecilia Rotem zorgen voor live muziek.

“Ik stel het park van kasteel Ommerstein in Rotem haast nooit open voor het publiek, maar op 26 mei kan het wel”, aldus eigenaar Jos Vaessen. “Het park is 13,5 ha groot en strekt zich uit van de Rijksweg tot aan de Maas. De kracht van het kasteel staat bij de bevolking in Rotem bekend in de persoon van Louis de Schiervel die het tot gouverneur van Limburg schopte. Ik renoveerde het pand en voelde me daarna in een nieuw gebouw met een belangrijk­e historie. Een gracht als verdedigin­g hoort bij een kasteel en precies bij de gracht heeft het concert plaats.”

Fietstocht

“Dat ik mag optreden in een kasteeldec­or is zeldzaam en het lijkt mij sprookjesa­chtig en uniek”, knipoogt Günter Neefs. “Optreden met een harmonie doe ik wel vaker. Ik heb van de gelegenhei­d gebruikgem­aakt om een fietstocht te ondernemen langs de Maas. Even Limburg verkennen, want ik kom hier ook niet elke dag.”

Maar na de fietstocht stond afgelopen weekend een repetitie met de muzikanten van de harmonie op het programma. “De muzikanten vinden een optreden met Günther Neefs heel bijzonder”, aldus dirigent Jos Simons van Sint-Cecilia. “Zulke optredens geven de leden een boost, noem het maar een gezonde nervositei­t. Bij een optreden met een Vlaams artiest in een mooi kasteeldom­ein horen ook extra uurtjes repeteren. Dat hebben we er graag voor over. Het moet immers perfect zijn. Naast ons optreden met Günther Neefs brengen we zelf een gevarieerd concert met een vleugje klassiek en bekende musical- en filmmelodi­eën.”

Openlucht

Picknick Proms heeft plaats in

“Ik heb van de gelegenhei­d gebruikgem­aakt om een fietstocht te ondernemen langs de Maas. Even Limburg verkennen, want ik kom hier ook niet elke dag”

openlucht. Het publiek kan op zondag 26 mei vanaf 15 uur terecht in het park om te genieten van de sfeer. Er is gelegenhei­d voor een hapje en een drankje.

Naast de stem van Günther Neefs brengt ook Belle Perez zomerse Latin klassieker­s. Na het concert blijft het park nog open voor de bezoekers om nog een hapje en drankje te nuttigen als afsluiting van dit muzikaal evenement.

→ Picknick Proms Ommerstein heeft plaats op zondag 26 mei van 16 tot 19 uur aan kasteel Ommerstein. Tickets: 20 euro, enkel verkrijgba­ar in voorverkoo­p via www.visitdilse­nstokkem.be of bij het fysiek verkooppun­t ‘Visitor Center De Wissen’.

 ?? © MARK DREESEN ?? Günther Neefs en dirigent Jos Simons (links) tijdens de repetitie met de muzikanten van de harmonie uit Rotem.
© MARK DREESEN Günther Neefs en dirigent Jos Simons (links) tijdens de repetitie met de muzikanten van de harmonie uit Rotem.
 ?? © RR © CHRIS NELIS ?? Kasteel Ommerstein is het decor voor Picknick Proms.
In Waterschei cité worden tal van initiatiev­en uitgerold die moeten leiden tot een duurzame waterstrat­egie.
© RR © CHRIS NELIS Kasteel Ommerstein is het decor voor Picknick Proms. In Waterschei cité worden tal van initiatiev­en uitgerold die moeten leiden tot een duurzame waterstrat­egie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium