Het Belang van Limburg

Rechter legt bewarend beslag op alle eigendomme­n van 777 Partners in België

Het blijft maar duren. Standard alweer met een nieuw probleem.

- Thomas Standaert

Eén dag nadat bekend raakte dat Pierre Locht zijn ontslag heeft ingediend als CEO, zit De rechtbank van eerste aanleg in Luik heeft bewarend beslag gelegd op alle eigendomme­n van 777 Partners in België, inclusief de rekeningen en activa van Standard.

De rechtbank van eerste aanleg in Luik kwam donderdagn­amiddag met een uitspraak in het kortgeding dat ex-voorzitter Bruno Venanzi samen met de andere aandeelhou­ders van Immobilièr­e du Standard (de vastgoedgr­oep rond Sclessin met ook Axel Witsel en Nacer Chadli als aandeelhou­ders) tegen 777 Partners had aangespann­en. Zij wachten nog altijd op de tweede van in totaal drie betalingss­chijven (ter waarde van 3,5 miljoen euro) die 777 Partners hen contractue­el verschuldi­gd zijn na de verkoop van het stadion in 2022. De deadline voor die betaling was voorzien voor 15 april.

In zijn vonnis oordeelde de rechter in het voordeel van de schuldeise­rs. Hierdoor werd er bewarend beslag gelegd op alle roerende en onroerende goederen van 777 Partners in België. Dit als preventiev­e maatregel om materiële garanties te hebben in het geval dat Standard uiteindeli­jk failliet zou gaan. 777 Partners kan wel nog in beroep gaan tegen de uitspraak. Sinds donderdag hebben alle spelers en personeels­leden wel hun achterstal­lige loon van april ontvangen.

Nog een klacht van Venanzi

Kort na de uitspraak van de rechter reageerden de aandeelhou­ders van Immobilièr­e met een communiqué: “We hopen dat deze stap 777 Partners en/of zijn crisismana­ger ertoe zal aanzetten om te reageren op onze vragen, die tot nu toe genegeerd werden.”

Verder geven Venanzi en co aan dat ze de club willen blijven steunen in de overleving­sstrijd. “Zonder reactie van 777 Partners zullen we nieuwe acties ondernemen om onze belangen en die van Standard Luik te beschermen. Onze prioriteit is het verzekeren van de continuïte­it en stabilitei­t van de club op korte, middellang­e en lange termijn. We zijn bereid om de clubdirect­ie bij te staan in hun zoektocht naar een duurzame oplossing voor Standard.”

Volgende week vrijdag volgt er al een nieuwe rechtszaak tegen 777 Partners. Deze keer voor de Luikse ondernemin­gsrechtban­k waar Bruno Venanzi een tweede klacht tegen de Amerikaans­e groep heeft ingediend voor een achterstal­lige betaling van 3,5 miljoen euro voor zijn verkochte aandelen in de club.

Buitengego­oid in Brazilië

Eerder op de dag incasseerd­e de Amerikaans­e investeerd­ersgroep al een stevige juridische slag in Rio de Janeiro. Het Braziliaan­se gerecht ontzette 777 Partners

uit al zijn bestuursfu­ncties bij Vasco da Gama, de grootste niet-Europese voetbalclu­b in het netwerk van de groep. Volgens het Braziliaan­se gerecht heeft 777 Partners een frauduleus beeld opgehangen over hun financiële middelen ten tijde van de verkoop en was de levensvatb­aarheid van Vasco da Gama in gevaar onder hun eigenaarsc­hap. En zo lijkt het kaartenhui­sje van 777 Partners op meerdere werelddele­n tegelijk in te storten.

 ?? © BELGA ?? Het kaartenhui­sje van 777 stort aan een steeds sneller tempo in.
© BELGA Het kaartenhui­sje van 777 stort aan een steeds sneller tempo in.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium