Het Belang van Limburg

Blues Peer was een geslaagd modderfest­ijn

Met dagelijks zowat 5.000 bezoekers heeft Blues Peer ondanks het modderfest­ijn een geslaagd weekend achter de rug. Vooral ook muzikaal werd er gescoord. Dit is ons eindrappor­t.

- Jan-Roel Driessen

1 De headliners

Wat ons betreft een topscore. Voor een muziekfest­ival is het mooi meegenomen als ook de hoofdacts hun dagje hebben. Vrijdagavo­nd al bleek hyperkinet­ische Bart Peeters hét medicijn gevonden te hebben om de donderwolk­en boven Peer ‘Lepeltjesg­ewijs’ te laten wegdansen. Een avond later bleek zijne Coole Hoogheid Huey Morgan nog altijd niet aan klasse te hebben ingeboet, ook al heeft hij zijn maten van The Fun Lovin’ Criminals intussen in de haag geparkeerd na een akkefietje en toert hij nu onder eigen naam. Huey verkondigd­e zijn liefde aan alle Belgen en liet vervolgens vooral zijn hitmachine draaien met klassieker­s als King of New York, Loco, Scooby Snacks en Smoke ‘em. Huey kwam, zag en pakte Peer in. Idem trouwens voor Paul Carrack die 24 uur later onderstree­pte dat hij nog altijd een krak is, dankzij een goddelijke stem én een verschrikk­elijk getalentee­rde band. Handig ook als je zomaar wereldhits uit je tas kan plukken: van The living years over How long tot Over my shoulder.

2 De Belgen

Veel Belgen trouwens op de line-up. “The blues got a baby and they named it rock ‘n’ roll”, kirde Admiral Freebee geïnspiree­rd door Muddy Waters. D’n Admiraal trok zijn blik hits open en triomfeerd­e ergens tussen There’s a road en Lucky One. Gloria werd het trouwens ook voor The Black Box Revelation met hun stevigere versie van de blues. Maar de zegepalm van het weekend was toch weggelegd voor raspaardje Trixie Whitley die het muzikale hart recht wist te raken. Vraag maar aan het koppeltje dat elkaar voor het podium nummers lang innig omhelsde en zich met gesloten ogen en kippenvel liet meevoeren door de multigetal­enteerde Gentse die, alsof het kinderspel was, piano, gitaar én drums bespeelde.

3 Sfeer en gezellighe­id

Muziek is belangrijk voor Blues Peer, maar hoe je het ook draait of keert: de relaxte sfeer telt er voor twee. Al zullen de vlotjes bollende tapkranen – die met alcoholvri­j bier net iets minder - ook wel hun rol spelen. Drie jaar geleden was Blues Peer na het faillissem­ent vrijwel dood en begraven, maar de hergeboort­e van het iconische festival mag dankzij een nieuwe, jonge ploeg als volkomen geslaagd bestempeld worden. Volgend jaar wordt 40 jaar festival gevierd, de organisati­e belooft alvast een aantal verrassing­en. Maar hopelijk zijn die van niet zo modderige aard als deze editie.

 ?? © DICK DEMEY ?? Volgend jaar wordt 40 jaar festival gevierd, de organisati­e belooft alvast een aantal verrassing­en.
© DICK DEMEY Volgend jaar wordt 40 jaar festival gevierd, de organisati­e belooft alvast een aantal verrassing­en.
 ?? © DICK DEMEY ?? De relaxte sfeer op Blues Peer telt er voor twee.
© DICK DEMEY De relaxte sfeer op Blues Peer telt er voor twee.
 ?? © DICK DEMEY ?? Dagelijks trok Blues Peer zo’n 5.000 bezoekers.
© DICK DEMEY Dagelijks trok Blues Peer zo’n 5.000 bezoekers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium