Het Belang van Limburg

Voetbaltru­itje van Hans Vanaken klopt wedstrijds­hirt van KRC Genk op veiling

- Gert Reynders

Een voetbalshi­rt van Hans Vanaken of een wedstrijds­hirt van KRC Genk met de handtekeni­ng van alle spelers. Dat zijn de twee meest gegeerde items in een online veiling van Tennis- en Padelclub Koersel. Met de opbrengst wil de club kinderen uit kansarme gezinnen de kans geven om te sporten.

De online veiling van TPC Koersel loopt al enkele weken en sluit op donderdag 23 mei af. De opbrengst van de voetbalshi­rts gaat naar Kidspadel Koersel en het Iedereen UIT Fonds van de stad Beringen dat wordt beheerd door de vzw Horizont. “Voor onze Kidspadel willen we extra materialen aankopen en misschien een stukje van het jaarlijkse tennisen padelkamp financiere­n”, vertelt Tim Franssen, de drijvende kracht achter de veiling. “Een tweede deel van de opbrengst schenken we aan het Iedereen UIT Fonds dat meer kinderen uit kansarme gezinnen aan het sporten wil krijgen. Concreet zullen we een aantal kinderen gratis tennis- of padellesse­n aanbieden. Het geld kan ook gebruikt worden om een sportoutfi­t aan te kopen voor deze kinderen.”

Champions League

Op de online veiling kan je bieden op 32 voetbalshi­rts. Het gaat vooral om oude wedstrijds­hirts van KRC Genk. Het hoogste bod dat tot nog toe werd uitgebrach­t, is voor een shirt van Club-Bruggespel­er Hans Vanaken. Dat voetbaltru­itje, getekend door alle Clubspeler­s, staat momenteel op 135 euro. Het tweede hoogste bod is voor een wedstrijds­hirt van KRC Genk van het seizoen 2023-2024, eveneens getekend door alle kernspeler­s. Voor dat item werd al 125 euro geboden.

“Via KRC Genk hebben we verschille­nde truitjes uit het seizoen 2002-2003 kunnen bemachtige­n, het seizoen waarin de club in de Champions League heeft gespeeld. Op de veiling kan je een truitje van onder meer Koen Daerden, Wesley Sonck, Bernd Thijs of Josip Skoko op de kop tikken. Toch mooie herinnerin­gen aan die wedstrijde­n in de Champions League”, aldus Tim Franssen. Momenteel staat de teller voor alle truitjes samen op zo’n 1.000 euro. “Iets onder de verwachtin­gen. Ik had gehoopt dat KRC Genk het beter zou doen in de play-offs”, zucht Tim. “Maar volgens de mensen van Belgaveili­ngen moeten we niet wanhopen. In de laatste twee dagen van de veiling komen meestal de meeste biedingen binnen. We hopen af te klokken op zo’n 2.000 euro.”

→ Bieden op de voetbalshi­rts kan nog tot 23 mei om 20 uur op www.belgaveili­ngen.be/nl/veiling/benefit-auction-kidspadel-koersel-horizont-vzw/306383

 ?? © RAYMOND LEMMENS ?? Met de veiling hoopt TPC Koersel 2.000 euro binnen te halen om meer kinderen uit kansarme gezinnen te laten sporten.
© RAYMOND LEMMENS Met de veiling hoopt TPC Koersel 2.000 euro binnen te halen om meer kinderen uit kansarme gezinnen te laten sporten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium