Het Belang van Limburg

Delalieux laat Alverberg on the buzzer ontploffen

De vierde wedstrijd van de halve finale tussen Limburg United en Antwerp Giants was niet voor hartlijder­s. Jonas Delalieux liet de Alverberg in de slotsecond­e ontploffen met een score on the buzzer. Daardoor won United met 71-70 en trekt het vrijdag (20 u

- Johnny Peeters, Guy Volders

Zonder Osunniyi en De Zeeuw (vrijdag operatie meniscus), en na de zware nederlaag van zondag in Antwerpen, geloofden weinigen nog in de winstkanse­n van Hubo Limburg United. Toch slaagden ze erin om een vijfde match uit de brand te slepen. “Wij zijn er wél altijd in blijven geloven”, reageerde Jonas Delalieux. “We hebben de juiste analyse gemaakt over wat er verkeerd liep vorige zondag. Dat voerden we vanavond wel goed uit. De defence was duidelijk beter dan de voorbije weken. We weten ook wat we moeten doen nu er inside enkele jongens ontbreken.”

Antwerp nam nochtans het initiatief via Bolton (6-9), maar Lesuisse bracht Limburg voor het eerst op voorsprong bij 10-9. Giltay werd al vroeg in de strijd gegooid en ontgoochel­de andermaal niet. Bij 20-22 (11’) achtte Serron zijn moment gekomen. Met acht punten op rij hielp hij United aan een 16-0-tussenspur­t: 36-22. Sueing werd uitgeslote­n na flopping én een onsportiev­e fout.

“Het was duidelijk dat we nog niet naar huis wilden”, vertelde coach Raymond Westphalen. “We weten dat we inside iets te kort komen, maar tegen de ervaren Jovanovic en Rogiers hebben Ceyssens en Giltay heel hard gewerkt. Elk punt werd geconteste­erd.”

Achterstan­d op twee seconden van het einde

Antwerp zette de thuisploeg meteen na de pauze onder druk. Onder

impuls van Jovanovic en Bolton naderden de Giants tot 48-44 (27’). Penn gaf United weer wat meer ademruimte bij 56-48, maar vergat de kloof verder uit te diepen: 56-51 na Q3. Bij 66-55 (35’) stak United de hand uit naar game five. Maar via Jovanovic kroop Antwerp opnieuw in het spoor van de Limburgers: 66-64 (38’). Van Buggenhout en Bolton zorgden zelfs voor 66-68. Met nog 21 seconden op de klok bogen Cale en Ceyssens om naar 69-68. Jovanovic leek op twee seconden van het einde voor het nekschot te zorgen. Maar na een time-out was het Delalieux die on the buzzer de Alverberg deed ontploffen.

Organisati­e zoek

“In de laatste vijf minuten speelden we heel dom”, vond Delalieux. “Toen we 66-55 voorkwamen, stopten we met verdedigen en leden we enkele balverliez­en. De organisati­e was een beetje zoek en we gaven het bijna nog uit handen. Hier moeten we uit leren voor vrijdag, dan hebben we niets te verliezen. In de laatste play was er even paniek en ik moest van kant wisselen. Het was wel de bedoeling dat Toon de bal kreeg. Hij ging inderdaad omhoog, maar miste. Gelukkig was ik goed gevolgd en kon ik de rebound verzilvere­n.”

 ?? © SERGE MINTEN ?? Jonas Delalieux trok United over de streep.
© SERGE MINTEN Jonas Delalieux trok United over de streep.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium