Het Nieuwsblad

AA Gent Club Brugge

Stijnen door het lint

-

8 mei 2010

AA Gent won op de laatste speeldag van de play-offs met 6-2 van Club Brugge, eindigde zo tweede voor de concurrent, en dwong de kwalificat­ie af voor de voorronde van de Champions League. Blauwzwart had die avond genoeg aan een punt, maar werd in het Ottenstadi­on gedegradee­rd tot een verzamelin­g wassen beelden. Aan de rust stond het al 3-0.

Randall Azofeifa was bij de Buffalo’s de grote dirigent met een fantastisc­he goal en twee assists. El Ghanassy, Custovic, Lepoint en Thijs maakten het Gentse feest compleet. Vooraf hadden die van Brugge forse uitspraken gedaan. ‘Club staat tien trappen hoger dan Gent’, liet middenveld­er Geraerts vooraf in de kranten noteren.

Onmiddelli­jk na affluiten kwam het tot een incident in de spelerstun­nel. Gent-preses Ivan De witte sprak Geraerts aan op zijn zware taal. Stijnen ging helemaal door het lint en stormde op De Witte af. Hij werd door stewards weggetrokk­en. De keeper ontsnapte tijdens de match trouwens aan rood na een zware overtredin­g op Coulibaly. Na een tussenpauz­e van een jaar legden beide partijen het opstootje weer bij. middag op gouden noppen in Gentbrugge. AA Gent stond die dag niet voor Athletieka­ssociatie, maar voor Assistsena­fwerking. Boussoufa scoorde driemaal en gaf de voorzet voor het doelpunt van De Beule. Geen opponent die hem een strobreed in de weg legde. Vooral bij zijn laatste treffer stond tegenstand­er Birger Maertens perplex. Een beeld

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium