Het Nieuwsblad

Cercle doet gouden zaak

Groen-zwart slaat KV Mechelen knock-out en profiteert maximaal van Genkse nederlaag

- YANNICK DE BOECK

In een wedstrijd die geen winnaar verdiende, ging Cercle Brugge toch met drie gouden punten lopen. Dankzij een doelpunt van invaller Baldé wippen de West-vlamingen over Racing Genk de top zes binnen. KV Mechelen ziet zich veroordeel­d tot Play-off 2.

Verdediger­s baas

vend begin had het tweede deel van de eerste helft dus veel minder te bieden. Met een puntendeli­ng schoten beide ploegen weinig op en zo ontstond de hoop op een boeiende tweede helft. De slechte staat van de Brugse grasmat liet vloeiende combinatie­s echter nauwelijks toe. Toen Biset het leer inleverde, moest een sterke Biebauw alles uit de kast halen om Iachtchouk van de 1-0 te houden. Anders dan voor de rust bleven beide doelmannen nadien werkloos. Verdediger­s bleven baas over hun aanvallend­e collega’s en de spektakelw­aarde daalde net als de temperatuu­r tot ver onder het vriespunt. Geen van beide ploegen verdiende de zege, maar net als in de heenmatch was het Cercle dat een goal uit de lucht zag vallen. Een vrije trap van Iachtchouk kon door de Mechelse defensie niet ontzet worden en werd door invaller Baldé over de lijn gewerkt. Een gouden treffer van de Portugees, die de thuisploeg de top zes binnen loodste. Cordaro miste zeven minuten voor tijd nog dé kans op de gelijkmake­r, waardoor geel-rood zich definitief bij Play-off 2 moet neerleggen. Door het puntenverl­ies van KV Kortrijk en Racing Genk werd Cercle zo de winnaar van het weekend in de strijd om Play-off 1.