Het Nieuwsblad

Landskampi­oen pakt na de jaarwissel­ing zeven op achttien

- RUDI SMEETS

Een uitstekend Lokeren duwde Genk in een sportieve crisis. De Waaslander­s wonnen verdiend tegen de landskampi­oen, die na de jaarwissel­ing slechts zeven op achttien pakte. Een ticket voor Play-off 1 wordt stilaan problemati­sch. al knullig loste. Benji duwde in de rebound knap binnen.

Enkele minuten later ontsnapte de landskampi­oen aan een tweede goal. Harbaoui kreeg te veel vrijheid en kopte tegen de paal. De Limburgers verloren steeds meer hun greep op de match en lieten een behoorlijk zwakke indruk. Lokeren was gewoon veel sneller en scherper. Lazic werd slechts enkele keren bedreigd. Een kopstoot van Barda ging nipt naast, een schot van Buffel werd door de doelman van Lokeren gepareerd. Geen wonder dat de Genkse aanhang begon te roepen om de inbreng van publieksli­eveling Jelle Vossen, die net als tegen Mechelen en Anderlecht op de bank zat.

Die roep werd ingewillig­d. Na de pauze nam de Eigenbilze­naar de plaats in van Barda. Dat bracht niet meteen veranderin­g in het spel van Genk, dat onder Been de wisselvall­ige prestaties opstapelt. Ondanks de 0-1-achterstan­d was er bij Genk geen sprake van een verhoogd tempo, integendee­l. Lokeren bleef goed georganise­erd voetballen en liet de thuisploeg bijwijlen achter de bal lopen. In de slotfase was er wel wat meer Limburgse druk, maar veel overtuigin­g zat daar niet in. Een van de schaarse kansen werd verknoeid door Benteke, die half naast de bal trapte. De gasten hielden vrij makkelijk hun voorsprong vast en komen in het spoor van Genk, waar de komende dagen ongetwijfe­ld een hartig woordje zal gepraat worden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium