Het Nieuwsblad

Gereputeer­de Kortrijkse defensie slikt tegen Bergen vier goals in vier dagen

- FRANK LUTS

Voor de derde maal in tien dagen stonden KV Kortrijk en Bergen tegenover elkaar. Kortrijk had met zijn bekerkwali­ficatie ten koste van Van Wijk en co. een psychologi­sch voordeel maar het gaf tegen tien man onbegrijpe­lijk een 2-0-voorsprong weg. Van verlamming­sverschijn­selen die de Kerels woensdag blokkeerde­n was geen sprake. Kortrijk - met vier anderen in de basis - startte verschroei­end. Nfor dribbelde zich in minuut één op pas van Czvitkovic­s voorbij de verdedigin­g maar zijn schot strandde op Werner. Seconden later pakte Werner een poging van Czvitkovic­s en nog een minuut later stond het 1-0. Nfor legde opzij naar Czvitkovic­s die op Werner mikte, waarna Nfor de rebound binnen jaste.

Bergen leek niet zo aangeslage­n als Kortrijk woensdag na de vroege openingsgo­al. Mathys rolde de Kortrijkse linkerflan­k, maar Van Hout gooide zijn 2m08 op de bal. Toen viel het stil. De pressing van Bergen bracht minder op, ook omdat KVK meer durfde te voetballen. Een kopbal van Timmerman pakte Van Hout in tweemaal. De Mets trapte van buiten de rechthoek met links over. Toen net voor het halfuur Nicaise, die al geel had voor een matennaaie­rsprotest, diep op de speelhelft van Kortrijk doorging op Tambe mocht hij de kleedkamer opzoeken. Bergen moest nog een uur voort met tien man. Met een hard aangesnede­n vrijschop draaide Zukanovic de bal binnen, een fraai verjaardag­sgeschenk. De Mets pro- beerde het nog van ver, maar ook zijn tweede afstandspo­ging waaide over. Mathys pakte uit met een imitatie van de vrijschop van Zukanovic, maar zijn trap spatte op de paal. De eerste kansen na rust waren voor Chavarria en Veselinovi­c maar Werner keerde. En toch werd het geen pot eenrichtin­gsvoetbal, want na tien minuten bracht Mathys weer leven in de wedstrijd met een knappe vluchtscho­tgoal. Oussalah noopte Werner tot een zweefspron­g, maar plots stond de 2-2 van woensdag weer op het bord toen Martin na een center van Nong net als voor de beker zijn eigen doelman versloeg. Perbet had - ook net als woensdag - de 2-3 aan de voet, maar eerst Van Hout en dan de lat hielden de topschutte­r van een goal.

In het slotoffens­ief kregen Monrose, Oussalah en Messoudi nog kansen, maar uiteindeli­jk gaven de Kortrijkza­nen kostbare punten weg in de strijd om Play- Off 1. Enkel AA Gent maakte dit seizoen in het Guldenspor­enstadion meer dan één goal en nu slaagde Bergen er in vier dagen tijd in twee keer tweemaal te scoren.

 ?? Foto: BELGA ?? Toeval bestaat. Net als vorige woensdag eindigde de match op 2-2, net als woensdag was het laatste doelpunt een owngoal van Martin.
Foto: BELGA Toeval bestaat. Net als vorige woensdag eindigde de match op 2-2, net als woensdag was het laatste doelpunt een owngoal van Martin.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium