Het Nieuwsblad

Afscheidne­mende Henry vloert Mignolet

-

De Fransman Thierry Henry heeft gisteren op sensatione­le wijze afscheid genomen van de Premier League. De voormalige Franse internatio­nal scoorde in zijn voorlaatst­e wedstrijd voor Thegunners de winninggoa­l op het veld van Sunderland, waar Rode Duivel Simon Mignolet opnieuw in doel stond. Sunderland was lange tijd dicht bij een stuntzege na de verdiende openingstr­effer van James Mcclean twintig minuten voor tijd. Even leek Mignolet op weg om voor de vierde Premier Leaguematc­h op rij de nul te houden, maar op een flipperkas­tgoal van Aaron Ramsey – de bal ging via de twee doelpalen binnen – was de gewezen Stvv-doelman kansloos. Het werd nog zuurder voor Mignolet toen Thierry Henry er in de 91ste minuut van dichtbij 1-2 van maakte. Henry speelt woensdag uit bij AC Milan in de Champions League zijn laatste match voor Arsenal en keert dan terug naar zijn Amerikaans­e team New York Red Bulls, dat hem twee maanden uitleende.

Lukaku verliest van Fellaini

Door de zege beent Arsenal Chelsea bij, dat gisteren met 2-0 onderuitgi­ng tegen het Everton van Marouane Fellaini. Romelu Lukaku kreeg een kwartier speelgeleg­enheid en zag zijn kans op de 2-1 afge- blokt worden door doelman Howard. Na de twaalf op dertig wordt het almaar warmer onder de stoel van Chelsea-manager Villas-boas. Manchester United is voor minstens één dag leider, nadat het gisteren de clash tegen Liverpool won met 2-1. Wayne Rooney scoorde meteen na rust de beide goals voor United in amper drie minuten tijd. De tegentreff­er van Luis Suarez kwam te laat.