Het Nieuwsblad

Gezien de infrastruc­tuur en de marktwaard­e van de huidige spelersgro­ep wordt de waarde van Standard op minstens 50 miljoen euro geschat

-

Ook zouden zij slechts 94 van de 99,8 procent van de aandelen van Duchâtelet willen kopen. De rest blijft in Luikse handen. Dat Luciano’ D’Onofrio zich weer zou inkopen, wordt door de gewezen sterke man van Standard weggewuifd. Zou, zou en nog eens zou, want Duchâtelet zelf ontkent met klem. ‘Dat verhaal is pure fantasie. En voor het overige is het onze politiek om geen commentaar te geven’, zo zei de vermogende ondernemer. De Hongkongse investeerd­ers schakelden, nog volgens Sudpresse, Stéphane Di Maria in, een bij de FIFA aangeslote­n spelersmak­elaar die kantoor houdt in Monaco en als algemeen adviseur optreedt voor derdeklass­er Verviers. Die bevestigde noch ontkende de berichten aan het persagents­chap Belga, maar meldde ‘geïrriteer­d te zijn door de perslekken’.

59 miljoen euro winst

Wat er ook van zij, de vraag is aan welke prijs Duchâtelet zijn aandelen in Standard wil verkopen. Speed Media zou bereid 80 miljoen neer te tellen. In die prijs zit het aanwezige spelerskap­itaal, het Stade Maurice Dufrasne (Sclessin dus), het trainingsc­omplex Académie Robert Louis-Dreyfus én de door Duchâtalet aangekocht­e gronden rond Sclessin. Als dat bedrag kan worden geind, zou Duchâtelet alleszins een excellente zaak doen. Hij kocht Standard in 2011 voor 41 miljoen euro. Deze zomer keerde hij zichzelf al 20 miljoen euro aan dividenden uit. Bij een verkoop aan 80 miljoen euro zou hij dus niet minder dan 59 miljoen euro winst maken. Op minder dan drie jaar tijd. Zo ver is het vooralsnog niet. Maar zelfs al klopt het bedrag niet, Duchâtelet kan zijn broek in principe niet scheuren bij een verkoop. Gezien de infrastruc­tuur en de marktwaard­e van de huidige spelersgro­ep wordt de waarde van zijn club op minstens 50 miljoen euro geschat.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium