Het Nieuwsblad

210.000 mensen kunnen voor 10 euro stukje kopen van kunstwerk op festivalsi­te

- BENJAMIN PRAET T

Kunstenaar Arne Quinze viert volgend jaar de tiende verjaardag van Tomorrowla­nd door in domein De Schorre in Boom, de locatie van het festival, een brug van 537 meter te bouwen. Het werk heeft een waarde van 8,7 miljoen euro, en er worden nog 210.000 mensen gezocht om mee te betalen. waren voorts al een tijd plan- nen om de noord-zuidverbin- ding die door het domein loopt, te verbeteren.

Het kunstwerk wordt een nieuwe brug van liefst 537 meter, een kolos waarvoor 160 ton hout en 750 ton staal nodig is. In het midden komt bovendien een stalen beeld van 25 meter hoog. Het werk heeft een aankoopwaa­rde van 8,7 miljoen euro, en een deel van dat bedrag wordt opgehaald via crowdfundi­ng. ‘We zijn op zoek naar 210.000 mensen van over de hele wereldomme­e te investeren in het project’, zegt Manu Beers, die met zijn broer Michiel Tomorrowla­nd organiseer­t. ‘Die kunnen aan tien euro een van de balkjes kopen waaruit de verlagen.’

De voortgang van het project wordt verwerkt in een boek en documentai­re. Slaagt het opzet en worden genoeg investeerd­ers gevonden, dan is dat meteen een nieuw wereldreco­rd: nooit eerder werkten dan zo veel mensen mee aan één kunstwerk. Tal van internatio­nale dj’s bevestigde­n alvast hun medewerkin­g en onze eigen wereldtop, de Willebroek­se dj-broers Dimitri Vegas & Like Mike, mocht gisteren de spits afbijten. Zij lieten ‘Live for the madness’ graveren in hun balkje.

 ?? Foto: mhb, ig ?? Arne Quinze bij de maquette van de nieuwe brug die de oude (foto links) moet vervangen.
Foto: mhb, ig Arne Quinze bij de maquette van de nieuwe brug die de oude (foto links) moet vervangen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium