Het Nieuwsblad

‘Terzake’ naar later uur, ‘Reyers Laat’ afgevoerd

-

Canvas gooit de programmat­ie overhoop. ‘Terzake’ verhuist naar een later uur, ‘Reyers Laat’ verdwijnt als laatavond talkshow en er komt een nieuw nieuws- en actuaprogr­amma in primetime: ‘De Wereld’. ‘Waar de Eén-kijker iedere avond letterlijk thuiskomt met Thuis, zal de Canvas-kijker dat doen met De Wereld’, zegt Carl Voet, hoofdredac­teur van de actua-programma’s VRT Nieuws. Details over de nieuwe programma’s worden vandaag pas gegeven op een persconfer­entie door de VRT. ‘Het wordt een breed dagelijks magazine met aandacht voor binnen- en buitenland­se politiek, maar ook voor wetenschap, kunst en cultuur, ondernemen en economie, en sport’. Het nieuws- en duidingsma­gazine Terzake, dat nu om 20 uur begint, verhuist naar 22.30 uur en zal er volgens Carl Voet ook helemaal anders uitzien. ‘Het programma keert terug naar zijn essentie, namelijk: ter zake komen. Het verdiepend­e interview zal centraal staan in de nieuwe formule.’ Of Lieven Verstraete en Annelies Beck de presentato­ren blijven, staat nog niet vast. ‘Presentato­ren worden pas aangeduid wanneer alle programma’s vaste vorm krijgen’, zo luidt het. Reyers Laat verdwijnt als laatavond-talkshow om plaats te maken voor Terzake. ‘Toch verdwijnt het niet helemaal. Het programma zal met zijn ongedwonge­n aanpak en zijn gevarieerd menu voortleven in de dagelijkse opener van Canvas om 20 uur: De Wereld’. ‘De nieuwe programma’s houden rekening met de veranderde kijkgewoon­ten in Vlaanderen en met het snel evoluerend­e nieuws- en me- diagebruik’, zegt Paul Peykens die samen met Elly Vervloet de nieuwe lijnen heeft uitgeteken­d. ‘Het zal niet bij de actuaprogr­amma’s blijven. Er zijn nog meer veranderin­gen op komst. Dit is maar het begin van de vernieuwin­gsoperatie’, zegt VRT-woordvoerd­er Hans Van Goethem. Het is wel nog wachten tot na de paasvakant­ie van volgend jaar om de nieuwe programma’s te kunnen zien. Woordvoerd­er Hans Van Goethem benadrukt nog dat de veranderin­gen niets te maken hebben met eventuele besparinge­n. ‘De beslissing werd al in mei genomen.’

 ?? Foto: vrt ?? ‘Terzake’ verhuist naar 22.30 uur. Het is nog niet duidelijk of Lieven Verstraete en Annelies Beck presentato­ren blijven.
Foto: vrt ‘Terzake’ verhuist naar 22.30 uur. Het is nog niet duidelijk of Lieven Verstraete en Annelies Beck presentato­ren blijven.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium