Het Nieuwsblad

‘Het interessee­rt me niet hoeveelste we worden’

Coach Gert Vande Broek wil vooral goeie matchen zien van zijn Yellow Tigers Het feestgedru­is is verstomd in het Belgische kamp na het bereiken van de tweede ronde van het WK. En dat voor het eerst in de geschieden­is. Gisteren was er nog een beetje vakanti

-

sche doelstelli­ngen. Dat zijn team nu ook nog de tweede ronde van het WK overleeft, hoort dus tot het rijk van de onbereikba­re dromen. ‘Het interessee­rt me zelfs niet hoeveelste we uiteindeli­jk worden. Is dat 15de of 12de, het doet er nauwelijks toe. Ik wil vooral dat we goeie wedstrijde­n blijven spelen en stabiel worden op dit niveau.’

De coach legde er gisterocht­end nog even de pees op, vooral voor de speelsters die zondagavon­d niet in actie kwamen tegen Puerto Rico. Na de middag kregen ze echter met zijn allen een paar uur om de stad in te trekken, met of zonder familie, en een terrasje te doen. ‘Anders duren de dagen te lang in dit ho- tel, ver van alles verwijderd.’ Gert Vande Broek is echter niet bang dat zijn discipelen de concentrat­ie zullen verliezen, nu het hoofddoel is bereikt. ‘Vanaf dinsdag gaan we weer in onze normale routine met trainen, video, fitness. Ik stel trouwens vast dat de ploeg echt in het tornooi zit, met een goeie combinatie van focus en plezier. Dat neemt niet weg dat we ons geen gekke dingen in het hoofd zullen halen. Italië en de Dominicaan­se Republiek, dat is echt absolute wereldtop. En reken er maar niet op dat ze ons gaan onderschat­ten. In Italië zullen ze het zich wel herinneren dat we hen vorig jaar vloerden op het EK. (grijnst) Een verwittigd man is er twee waard, een vrouw drie. We moeten er rekening mee houden dat we eens zwaar kunnen verliezen en ons daar dan snel overheen zetten. Ieder puntje dat we pakken in onze eerste twee wedstrijde­n is louter bonus. Daarna zal vooral de mentale frisheid bepalen wat er te rapen valt in Trieste. Maar nog eens: het is vooral ons niveau dat me deze week interessee­rt.’ De Yellow Tigers konden de voorbije week in het Palaflorio van Bari rekenen op een dappere supporters­schare die zich flink liet horen en vaak als enige voor de nodige ambiance zorgde. Voor veel van hen zit de ‘volleybalv­akantie’ er echter op, zodat het woensdag even afwachten wordt hoe het gesteld is met de steun vanuit de tribunes. Daar zal hoe dan ook het blauw overheerse­n, nu ook het thuisland Italië zijn matchen speelt in Bari.

 ?? Foto: blg ?? Tijd voor ontspannin­g. De Yellow Tigers trokken na hun kwalificat­ie voor de tweede ronde de stad in voor een wandeling en een terrasje.
Foto: blg Tijd voor ontspannin­g. De Yellow Tigers trokken na hun kwalificat­ie voor de tweede ronde de stad in voor een wandeling en een terrasje.
 ??  ?? GERT VANDE BROEK Bondscoach
GERT VANDE BROEK Bondscoach
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium