Het Nieuwsblad

‘Gezond verstand zegeviert’

Tot gistermorg­en zag het ernaar uit dat OHL - Geel van volgende zondag niet gespeeld zou worden wegens de perikelen rond de uitgesteld­e wedstrijd Tubeke - STVV en het einde van de eerste periode. Maar de Liga tweede klasse hakte de knoop door.

- JOHN MARIS

Volgens de geplogenhe­den zouden de wedstrijde­n van ploegen die op het einde van een periode meedoen voor winst op hetzelfde moment moeten gespeeld worden met hetzelfde aantal wedstrijde­n op de teller. Vermits OHL, Eupen en STVV nog meedoen en STVV nog een inhaalweds­trijd op Tubeke op het programma had, zouden die ploegen zondag niet kunnen spelen. STVV was immers in beroep gegaan tegen de beslissing om de genoemde inhaalweds­trijd nu woensdag te spelen. Uiteindeli­jk viel gisteren rond de middag de beslissing om de tiende speeldag volgens de voorziene kalender te laten verlopen. ‘Het gezond verstand zegeviert. Juridisch zag ik trouwens voordien al geen grond om de betrokken ploegen allemaal tegelijk te doen spelen, wat ook hun situatie is’, aldus OHL-bestuurder en advocaat Chris Vandebroec­k. ‘Voor ons kwam daar nog bij dat wij al volop bezig waren met de voorbereid­ing van on- ze jaarlijkse jeugddag, nu zondag, ter gelegenhei­d van de partij tegen Geel. We konden dat nog nauwelijks stilleggen omdat er meer dan 600 mensen bij betrokken zijn.’ De jeugddag staat dit seizoen in het teken van steun aan de organisati­es ALS en RondouFond­s voor Duchenne-onderzoek onder het motto: ‘Samen in beweging voor een betere toekomst.’ Iedere jeugdploeg wil op zijn minst 50 euro storten via allerlei acties waaronder de verkoop van attributen zoals een gehandteke­nd truitje van Dennis Praet van Anderlecht. Praet speelde bij de preminieme­n van Stade Leuven samen met Bert Gooris, nu Duchenne-patiënt en medewerker van OHL.

Juiste weg

Over de kleine terugval van OHL, waardoor het de eerste periodetit­el niet meer in eigen handen heeft, zegt Vandebroec­k: ‘Die eerste periode is nooit een doel geweest. In mei eindigen bij de eerste drie is en blijft ons doel. Een eerste periodetit­el meedragen, heeft trouwen voor- en nadelen. Enerzijds heb je al een klein prijsje, anderzijds bestaat net daardoor de kans op decompress­ie waardoor je minder hard op de tanden kan bijten.’ ‘Ons bestuur vindt dat Leko de juiste weg insloeg door alleen op wedstrijde­n te focussen en niet op doelen en tussendoel­en. Als we in een heel seizoen genoeg winnen, dan komen we automatisc­h bij onze doelstelli­ng uit, zonder daar intussen permanent zenuwachti­g om te zijn.’ Of zoals sterke man in Roeselare John Bostock het ziet: ‘De stand is slechts belangrijk op één dag: de slotdag.’

 ?? Foto: Belga ?? Het OHL-bestuur vindt dat trainer Ivan Leko de juiste weg bewandelt, door alleen op wedstrijde­n te focussen, niet op doelen en tussendoel­en.
Foto: Belga Het OHL-bestuur vindt dat trainer Ivan Leko de juiste weg bewandelt, door alleen op wedstrijde­n te focussen, niet op doelen en tussendoel­en.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium