Het Nieuwsblad

Eerste uitzege voor Wijgmaal

- (lgh)

Na nederlagen in Pepingen en Schaarbeek pakte Wijgmaal zondag in Rebecq zijn eerste uitzege van het seizoen. De Olympia-jongens stonden na een kwartier al 0-2 voor en kwamen nadien niet meer in de problemen.

‘Dit keer zijn we zelf fel gestart’, vertelt T2 Sven De Vos. ‘Omdat we wisten dat Rebecq moeite heeft met uitvoetbal­len, hebben we vanaf het begin hoog druk gezet en dat heeft meteen gerendeerd. Op aangeven van Chairi maakte Fannes er na vijf minuten al 0-1 van en op het kwartier krulde diezelfde Chairi een vrije trap fraai in de winkelhaak. De thuisploeg moest het vooral hebben van corners en vrije trappen, maar met twee uitste- kende tussenkoms­ten hield keeper Desomberg tot aan de rust de nul op het bord. Ook in de tweede helft bleven we goed georganise­erd voetballen en toen Fariat er op voorzet van De Bruille 0-3 van maakte, was de wedstrijd helemaal beslist.’

SVEN DE VOS Dit keer zijn we zelf fel gestart

‘Na die povere vijf op vijftien was het nodig om eens overtuigen­d te winnen’, vervolgt De Vos. ‘Ik heb negentig minuten lang heel veel inzet gezien en de omschakeli­ng verliep veel vlotter dan in de vorige wedstrijde­n. Stockx liet de bal goed rondgaan op het middenveld en Chairi speelde een uur lang op een hoog niveau. Dit keer was er ook niets aan te merken op de wedstrijdm­entaliteit: terwijl we de voorbije weken telkens achter de feiten moesten aanhollen, maakten we het onszelf nu gemakkelij­k door vroeg te scoren.’ ‘Spijtig dat Hans Goethuys er vandaag wegens werkomstan­digheden niet kon bij zijn’, besluit de Wijgmaalse T2. ‘Deze zege is immers voor een groot stuk zijn verdienste: hij heeft Rebecq immers nauwgezet gescout en de ploeg de voorbije week op scherp gezet.’ ‘Deze overwinnin­g heeft de groep in elk geval veel deugd gedaan en misschien is ze er net op het juiste moment gekomen. Volgende zaterdag moe- ten we immers op bezoek bij leider Overijse en in het vooruitzic­ht van die clash is zo'n opsteker natuurlijk meer dan welkom.’

?? Foto: Vel ?? Sven De Vos