Het Nieuwsblad

WITSEL EN LOMBAERTS OP DE VALREEP UITGESCHAK­ELD

Mertens is Mister Europa League

-

Ook Davy De fauw reageerde erg ontgoochel­d voor de camera van Sporza. ‘Misschien hebben we er niet genoeg in geloofd’, zei de rechtsacht­er van Club. ‘Zeker in de eerste helft was het slap. Maar het was slap aan beide kanten – het was een rare wedstrijd.’ De fauw weigert te geloven dat een gebrek aan frisheid Club de das heeft omgedaan. ‘Daar durf ik het niet op te steken. Misschien moesten we meer onze automatism­en gebruiken. Op ons normale niveau haalden we meer uit deze wedstrijd.’ Dries Mertens is de enige Belg die nog kans maakt op een Europese beker. De Rode Duivel scoorde voor Napoli tegen Wolfsburg en gaat door naar de halve finale. Met 9 goals en 9 assists doet geen enkele Belg beter in de geschieden­is van de Europa League. 26 jaar na triomf in de UEFA Cup met Diego Maradona staat Napoli weer in de halve finale van een Europese beker. De kwalificat­ie stond al vast na de 1-4 in de heenmatch, maar toch pikte Dries Mertens weer zijn doelpuntje mee. Hij scoorde zijn vierde goal van deze campagne, zijn negende al in totaal. Tellen we ook de assists mee, dan kroont de Rode Duivel zich tot de beste Belg van de tweede Europese beker. Hij is betrokken in achttien goals – eentje meer dan Romelu Lukaku en zes meer dan de verrassend­e derde Jonathan Legear. Wolfsburg was met weinig geloof en zonder Kevin De Bruyne en Andre Schürrle – beiden kregen rust – naar Napoli gereisd. Basisplaat­sen bij de ‘Wolven’ waren er onder meer voor Perisic en Bendtner. Wolfsburg had wel de bal, maar dwong geen kansen af. Het was integendee­l Napoli dat vroeg in de tweede helft kwam opzetten. Callejón brak uit en zag zijn poging via Ricardo Rodriguez voorbij Benaglio in doel verdwijnen. De eerste doelpoging van Napoli was meteen raak. Dries Mertens tekende voor de 2-0. Gonzalo Higuaín legde de bal terug in de loop van Mertens die Diego Benaglio tot een save dwong. Maar de bal caprioleer­de opnieuw tot bij Mertens die in de rebound kon scoren. Klose en Perisic brachten Wolfsburg in twee minuten nog terug tot 2-2, maar een stunt zat er nooit echt in. Napoli bereikt voor het eerst de halve finales sinds het seizoen 1988-89, toen het de UEFA Cup ook won. Het schakelde in halve eindstrijd Bayern München uit en in de finale VfB Stuttgart.

Bacca vanop de stip

Ondanks een sterke wedstrijd verlieten Axel Witsel en Nicolas Lombaerts gisteren de Europese scène. Na de 2-1nederlaag in Spanje kon de wedstrijd niet slechter beginnen voor de Russen. Sevillaaan­valler Vitolo ging gewillig neer in de zestien, Carlos Bacca scoorde vanop de stip. Zijn 22ste goal van het seizoen – alle competitie­s samen. Zenit kwam terug dankzij flaters van Sevilla-doelman Beto. Eerst loste hij een voorzet van Shatov, Rondon maakte de 1-1. Twintig minuten voor tijd kon hij een afstandspo­ging van Hulk niet over de deklat tillen, opnieuw Rondon profiteerd­e met het doelpunt. Verlenging­en leken in zicht, maar na een late uitbraak van Sevilla scoorde invaller Gameiro voor de Spanjaarde­n.

?? Foto: blg
wedstrijd.
Dries Mertens, hier in duel met
Träsch, speelde zich met een
nieuw doelpunt in de geschie-
denistabel­len.
Foto: blg Foto: pn DAVY DE FAUW De ontgoochel­ing was groot na de wedstrijd. Dries Mertens, hier in duel met Träsch, speelde zich met een nieuw doelpunt in de geschie- denistabel­len.