Het Nieuwsblad

Rouches willen huurling Andrade definitief binnenhale­n

-

Wie wordt volgend jaar de linksachte­r bij Standard? Enkele Franstalig­e media meldden gisteren dat de club Jelle Van Damme in het uitstalraa­m plaatst. De reden? De kapitein heeft een van de zwaarste contracten bij Standard. En voorzitter Roland Duchâtelet heeft de reputatie extra kritisch te zijn voor zijn topverdien­ers. De zakenman-clubeigena­ar houdt zijn loonmassa angstvalli­g in de gaten. ‘We zijn niet verrast dat dit soort berichten opduikt’, zegt Nico Vaesen, de zaakwaarne­mer van Van Damme. ‘Gewoon omdat Jelle enkele weken of maanden minder heeft gespeeld, wordt er gespeculee­rd over zijn toekomst. Terwijl wij nog niks hebben gehoord. Noch van eventuele gegadigden, noch van Standard dat hij weg moet.’ Van Damme heeft nog een contract tot de zomer van 2016, met een optie op een bijkomend jaar. De optie treedt automatisc­h in werking als de 31-jarige verdediger een bepaald aantal wedstrijde­n heeft gespeeld. Noch voor Standard, noch voor Van Damme is er grote druk om te onderhande­len. Maar de club maakt wel werk van een opvolger. Op dit ogenblik lopen er onderhande­lingen met Darwin Andrade om de definitiev­e overstap te maken naar Standard. De Colombiaan speelt op uitleenbas­is vanuit Ujpest, de Hongaarse club uit het netwerk van Duchâtelet. ‘Darwin is gemotiveer­d om bij Standard te blijven’, klinkt het in zijn omgeving. ‘Hij weet dat de concurrent­ie met Van Damme groot is, maar hij is niet bang om zijn kans te gaan.’

Vijfde gele kaart

Trainer José Riga gaf de voorkeur aan Andrade voor het begin van de play-offs. Hij wilde de Colombiaan testen onder druk. Op Club Brugge liep het mis, waarna Riga weer voor Van Damme koos. Maar zaterdag op Charleroi krijgt Andrade een nieuwe kans. Van Damme liep tegen AA Gent tegen zijn vijfde gele kaart aan. Meer dan waarschijn­lijk krijgt Andrade een kans om zich volgend jaar te profileren als opvolger van Van Damme. Valt de Colombiaan tegen, dan kunnen de Rouches nog een jaar extra door met de OostVlamin­g.

Van een gedwongen vertrek zal geen sprake zijn. Alleen een financieel lucratief bod zou Standard en Van Damme kunnen overtuigen om sneller een einde te maken aan de samenwerki­ng.

 ?? Foto: pn ?? Jelle Van Damme is een clubicoon bij Standard. Van
een gedwongen vertrek is dus geen sprake.
Foto: pn Jelle Van Damme is een clubicoon bij Standard. Van een gedwongen vertrek is dus geen sprake.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium