Het Nieuwsblad

PETER MAES Contract voor vier jaar bij Genk ligt klaar

-

Bij verlies tegen KV Mechelen komt trainersdo­ssier mogelijk in stroomvers­nelling

Bijna niemand twijfelt er nog aan dat Peter Maes (50) volgend seizoen de nieuwe trainer van RC Genk wordt. De onderhande­lingen zijn volop aan de gang en in Limburg ligt een contract voor vier seizoenen klaar. Nu moet Lokeren-voorzitter Roger Lambrecht nog zijn fiat geven.

RC Genk moet vanavond winnen van KV Mechelen om nog een reële kans te maken op de finale van Play-off 2. De Limburgers hebben de hoop op Europees voetbal zeker nog niet opgegeven, maar ondertusse­n werkt het bestuur ook aan de toekomst van de club. Bij een eventuele nederlaag tegen Malinwa mag zelfs verwacht worden dat het trainersdo­ssier in een stroomvers­nelling zal komen. Dan is een POII-finale tussen Genk en Lokeren namelijk zo goed als onmogelijk en ligt de weg voor Peter Maes naar de Cristal Arena open. Het Genkse bestuur tastte de voorbije weken alvast het terrein af. Aangezien ze in de zomer van 2014 al hardnekkig probeerden om Maes weg te kapen bij Lokeren kennen ze reeds langer de sportieve en financiële voorwaarde­n van de trainer. Momenteel ziet het ernaar uit dat Racing zijn begeerde T1 een contract voor vier seizoenen, tot 2019, wil aanbieden. Het kritische en veeleisend­e Genkse publiek lijkt alleszins gewonnen voor het idee om Peter Maes – een Limburgse gouwgenoot met een mooi palmares – aan te stellen als opvolger van Alex McLeish.

Opstapclau­sule

Maar uiteraard heeft ook Lokeren inspraak in de onderhande­lingen. Daar heeft Maes nog een contract tot 2017 en voorzitter Roger Lambrecht zou zijn succescoac­h graag overtuigen om nog even door te gaan bij de Waaslander­s. Alleen is er in de overeenkom­st met zijn trainer een opstapclau­sule opgenomen. Die bedraagt naar verluidt meer dan 1 miljoen euro – sommige bronnen spreken zelfs van 1,5 miljoen – maar Genk probeert nu in te schatten of daar nog over te praten valt. In de Cristal Arena willen ze hun nieuwe trainer liefst begin mei voorstelle­n, maar een doorgewint­erde onderhande­laar als Lambrecht heeft niet de gewoonte om (snel) toe te geven. In het voordeel van Genk spreekt wel dat Maes er zelf van overtuigd is dat hij toe is aan een nieuwe stap. Hij is nu vijf jaar aan de slag bij Lokeren en haalde er het maximum uit met twee Belgische bekers, drie tickets voor Play-off 1 en een kwalificat­ie voor de Europa League. Spelers als Overmeire en Persoons werken al jaren onder zijn gezag en zijn volgens hem toe aan een nieuwe wind. Op Daknam beginnen ze dus best te speuren naar een nieuwe coach.

 ??  ??
 ?? Foto: blg ?? Maes zou weleens sneller dan verwacht
kunnen tekenen bij RC Genk.
Foto: blg Maes zou weleens sneller dan verwacht kunnen tekenen bij RC Genk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium