Het Nieuwsblad

Succescoac­h treft met Bayern in halve finale zijn ex-ploeg Barcelona

-

kampioen. Hij wordt er nog altijd op handen gedragen. In 2012 kondigde hij een sabbatjaar aan. Vervolgens werd hij in de zomer van 2013 trainer van Bayern München, waar hij sindsdien de successen opnieuw aan elkaar rijgt.

‘Leo’ afstoppen

Guardiola kan nu broedermoo­rd plegen als hij zijn oude liefde uit de Champions League knikkert. Laaiend enthousias­t was hij toen zijn ex-club uit de trommel kwam. ‘Barcelona is mijn thuis, mijn familie. Dit wordt enorm speciaal. Ze hebben het beste team ter wereld en we zullen top moeten zijn om hen uit te schakelen. Als we beginnen aan de wedstrijd zoals we in Porto deden, blijven we beter thuis.’ Als geen ander weet Guardiola waar het gevaar bij Barça schuilt, want daar loopt ene Lionel Messi rond. ‘Ze hebben heel wat schitteren­de spelers lopen, maar het klopt dat we een systeem zullen moeten uitdoktere­n om Leo af te stoppen.’ Guardiola zou Messi deze winter nog geadviseer­d hebben om bij Barça te blijven, toen De Vlo een vertrek overwoog nadat hij op ramkoers was gekomen met de huidige trainer Luis Enrique. Dat zijn ex-trainer Messi aanporde om in Spanje te blijven, onderstree­pt de goede relatie die beiden nog steeds onderhoude­n.

Vermaelen pikt aan

Enrique was net zoals zijn collega zeer tevreden met de loting. ‘Ook voor mij wordt het een speciaal duel. Het is de eerste keer dat ik tegenover mijn vriend Pep sta. Mijn spelersgro­ep reageerde enorm blij op het weerzien met de coach met wie ze zoveel prijzen wonnen. Volgens mij maken beide ploegen evenveel kans om de finale te bereiken. Voorspelli­ngen doe ik niet, want voetbal blijft een raar spelletje.’ Beide ploegen ontmoetten elkaar voor het laatst in de... halve finales van de Champions League, twee seizoen geleden. Toen veegde Bayern tweemaal de vloer aan met de Catalanen: het werd 4-0 en 0-3. Thomas Müller lukte drie treffers over de twee partijen. Bayern pakte later de eindzege. Voor de heenwedstr­ijd, die op 6 mei in Barcelona plaatsvind­t, kan Enrique mogelijk opnieuw een beroep doen op Thomas Vermaelen. De Rode Duivel pikte opnieuw aan met de groep. In de andere halve finale moet Real langs Juventus, dat eerst thuis speelt.

 ?? Foto: iso
Foto: pn ?? Bij zijn Bayern-aanvoerder Philipp Lahm...
...en met zijn vroegere poulain Lionel Messi.
Foto: iso Foto: pn Bij zijn Bayern-aanvoerder Philipp Lahm... ...en met zijn vroegere poulain Lionel Messi.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium