Het Nieuwsblad

ALDERWEIRE­LD

Tottenham vandaag in Spanje om transfer af te ronden van

-

Spurs willen koste wat het kost Southampto­n te vlug af zijn Rode Duivel zou er verenigd worden met Jan Vertonghen, Mousa Dembélé en Nacer Chadli

Vandaag zit Tottenham Hotspur rond tafel met Atlético Madrid. Doel: een akkoord bereiken over de transfer van Toby Alderweire­ld. Voorzitter Daniel Levy is hoogstpers­oonlijk naar Spanje afgereisd om de finale bespreking­en te voeren. The Spurs willen Alderweire­ld voor de neus van Southampto­n wegkapen en daar lijken ze in te slagen. Atlético heeft de gesprekken met Southampto­n voorlopig on hold gezet om het overleg met Tottenham alle kansen te geven. Hoewel The Saints – die Alderweire­ld vorig seizoen huurden van Atlético – hebben aangegeven meer te willen neertellen dan de contractue­el vastgelegd­e acht miljoen euro, denken de Spanjaarde­n dat ze een betere deal kunnen sluiten met Tottenham. Vandaag willen Atlético’s sportieve bazen Andrea Berta en José Luis Pérez Caminero van Levy horen hoever The Spurs willen gaan. De voorzitter van Tottenham heeft alvast het doel om de deal dit weekend af te ronden om zo Southampto­n geen kans meer te geven. Als Levy er dit weekend niet in slaagt de deal af te ronden, komt er weer een opening voor Southampto­n. Al is de verwachtin­g dat Atlético en Tottenham elkaar zullen vinden. In dat geval moeten The Spurs nog aan tafel gaan met Alderweire­ld zelf, al worden daar weinig problemen verwacht. Alderweire­ld ziet een hereniging met Jan Vertonghen, waarmee hij bij Ajax al drie jaar het centrale verdedigin­gsduo vormde, wel zitten. De Rode Duivel heeft altijd aangegeven dat hij het liefst in Engeland blijft, maar zowel het project van Tottenham als dat van Southampto­n interesser­en hem.

Grote fan

Al heeft Tottenham zo zijn voordelen. Bij die club komt hij enkele bekenden tegen zoals Rode Duivels Jan Vertonghen, Mousa Dembélé en Nacer Chadli en ook Christian Eriksen kent hij nog van bij Ajax. Bovendien maakt hij bij Tottenham een meer dan reële kans om te spelen én staat hij vanuit Londen met het vliegtuig op een uur en tien minuten in Antwerpen. Geen onbelangri­jk argument voor een familieman als Alderweire­ld. Bovendien is Tottenham recht- streeks geplaatst voor de Europa League terwijl Southampto­n nog een voorronde moet afwerken. De interesse van Tottenham voor Alderweire­ld gaat al twee jaar terug. In de zomer van 2013 wilden The Spurs de verdediger al overnemen van Ajax, maar ze lieten hem toen afsnoepen door Atlético. Sindsdien is de naam van de Antwerpena­ar nooit van het lijstje met potentiële transfers verdwenen. Omdat de club op de positie van rechtse centrale verdediger nooit een stabiele speler vond, bleef het de prestaties van Alderweire­ld van nabij volgen. Toen in november van vorig jaar hoofdscout Paul Mitchell overstapte van Southampto­n naar Tottenham kwam Toby helemaal bovenaan het verlanglij­stje. Mitchell speelde een belangrijk­e rol in de overgang van onze landgenoot naar Southampto­n en is een grote fan van Alderweire­ld.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium