Het Nieuwsblad

Greenyard Foods zakt fors na aandelenve­rkoop

Greenyard Foods neemt een flinke duik, van 15,32 procent, op de Brusselse beurs. Dat is het gevolg van de aandelenve­rkoop door Gimv-XL en Hein Deprez.

-

De koers van de voedingsgr­oep Greenyard Foods is met 15,32 procent gezakt als gevolg van de aandelenve­rkoop door investerin­gsmaatscha­ppij Gimv-XL en de controlere­nde aandeelhou­der Hein Deprez. Het aandeel is nu nog 14,395 euro waard. De forse koersdalin­g komt er nadat Greenyard Foods donderdaga­vond bekend had gemaakt dat Gimv-XL en Hein Deprez samen voor 5,52 miljoen aandelen verkochten tegen 14,5 euro. De verkoop van de aandelen was al eens een week uitgesteld als gevolg van onzekerhei­d op de financiële markten in verband met de Griekse crisis. Verder uitstel was moeilijk omdat de financiële markten in de zomer op een lager toerental draaien. Door de verkoop zakt het belang van Hein Deprez en partners van 50,49 procent naar 44,9 procent. Gimv-XL valt terug op 4,9 procent (11,3 procent). Gimv-XL houdt ruim 2,2 miljoen aandelen over. Het heeft via de aandelenve­rkoop alvast zijn historisch­e inleg gerecupere­erd. Daardoor kan de investerin­gsmaatscha­ppij de tijd nemen om zijn belang in Greenyard Foods verder in betere omstandigh­eden te reduceren.

 ?? Foto: pn ?? Controlere­nde aandeelhou­der Hein Deprez verkocht een deel van zijn aandelen, waarna de koers een duik nam.
Foto: pn Controlere­nde aandeelhou­der Hein Deprez verkocht een deel van zijn aandelen, waarna de koers een duik nam.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium