Het Nieuwsblad

De asperges zijn verdwenen, de naam Asparaguus blijft

Dries en Guus gaan ‘food sharen’ in hun nieuwe pop-up

- RAYMOND DE CONDÉ EN TOM DE LEUR

Dries en Guus, de winnaars van het VTM-programma Mijn Pop-uprestaura­nt, behouden de naam Asparaguus voor hun nieuwe pop-up. Asperges staan niet meer op het menu, het concept is nu ‘food sharing’ of ‘eten delen’.

Het is allemaal heel snel gegaan voor Dries Nuitten en Guus Coppens. Eerst hebben de winnaars van Mijn Pop-up

restaurant een weekje vakantie genomen, Dries in Italië, Guus in de Ardennen. Daarna hebben ze de mogelijkhe­den bekeken, en uiteindeli­jk hebben ze beslist met hun nieuwe pop-up in Hasselt te blijven en hun intrek te nemen boven restaurant Crudo aan dancing Versuz. ‘Ik was direct verliefd op deze plek’, zegt Dries Nuitten. ‘Ik ben blij dat ik in Limburg zit. In onze popup hebben we niet iedereen kunnen bekoren want we waren altijd volgeboekt. Ik hoop op massale belangstel­ling.’ Gerechten met asperges zullen gedurende de komende drie maanden niet meer het handelsmer­k zijn van Asparaguus, al was het maar omdat de tijd van de asperges voorbij is. ‘ Het concept wordt nu food sharing: onze klanten kiezen tussen vis, vlees of vegetarisc­h. Zij krijgen een hoofdschot­el met allerlei bordjes daaromheen’, legt Guus uit. ‘Dat schept gezellighe­id en vooral daarom hebben we voor dit concept gekozen.’ Food sharing, dat klinkt toch een beetje vaag. ‘Het wordt binnenkort concreter’, zegt Guus. ‘Het gaat er gewoon om dat de sfeer gemoedelij­k is. We zijn nog maar aan het opstarten. Over twee weken wordt alles duidelijk.’

In zevende versnellin­g

Guus beseft dat ze nog veel werk voor de boeg hebben. De hele tent moet nog worden ingericht. ‘Voor Mijn Pop-up

restaurant hadden we zes weken, nu moet alles in twee weken klaar zijn. We moeten alles in zevende versnellin­g doen’, zegt Guus. In het nieuwe restaurant kunnen per dag drie shifts van zestig mensen tafelen. ‘Na de laatste shift kunnen ze naar dancing Versuz’, lacht Dries. ‘Wie bij ons komt eten, krijgt een toegangsba­ndje voor de dancing.’ Versuz-eigenaar Yves Smolders ziet Asparaguus niet als concurrent­ie van restaurant Crudo, dat veeleer een brasserie is. ‘Ik denk dat ze elkaar kunnen versterken. Het niveau van Asparaguus zal iets hoger zijn maar wel nog altijd betaalbaar: 40 à 45 euro exclusief drank.’ De precieze openingsda­tum durven Dries en Guus nog niet bekend te maken. De deadline over twee weken, half juli, is dus niet letterlijk te nemen. Wat ze na deze nieuwe pop-up gaan doen? ‘Wij weten het ook niet’, zegt Guus. Er waren berichten dat ze in het najaar naar Kasteel Pietershei­m in Lanaken zouden trekken. ‘Dat zijn speculatie­s, we zien nog wel’, zegt ook Dries. En waar wonen ze tegenwoord­ig? ‘Nog altijd in Antwerpen. Maar eigenlijk wonen we vooral in de auto. We proberen hier in Hasselt ergens een klein appartemen­tje op de kop te tikken.’ Hun honderddui­zend euro, de prijzenpot van Mijn Pop-uprestaura­nt, hebben ze alvast op hun rekening. ‘Dat is snel gegaan.’

DRIES NUITTEN Wie bij ons komt eten, krijgt een toegangsba­ndje voor onze buur, dancing Versuz

 ?? Foto: dpcommunic­ations ?? Dries Nuitten (links) en Guus Coppens openen binnenkort hun nieuwe pop-up Asparaguus in Hasselt.
Foto: dpcommunic­ations Dries Nuitten (links) en Guus Coppens openen binnenkort hun nieuwe pop-up Asparaguus in Hasselt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium