Het Nieuwsblad

Artsen moeten geen bloed meer afnemen van gedrogeerd­e bestuurder­s

-

‘Afhankelij­k van de locatie (op sommige plaatsen staat er haast elk weekend een politiecon­trole, nvdr.) hadden sommige dokters vaak prijs’, zegt Steven Haesaert van het Syndicaat van Vlaamse Huisartsen. ‘Vaak huisartsen die op dat moment in hun regio van wacht waren. Maar doordat de politie hen opvorderde, waren ze er niet voor hun gewone patiënten. De wachtregel­ing kwam daardoor onder druk te staan, vandaar dat we hier al- tijd hard tegen hebben geproteste­erd. Bovendien betaalde de politie ons amper.’ Een nieuw Koninklijk­e Besluit garandeert huisartsen nu enigszins hun nachtrust en het goed beheer van hun wachtdiens­t. Voortaan is een analyse van het bloed van de automobili­st immers niet langer nodig.

6,5 miljoen euro

Via nieuwe technieken wordt in labs het speeksel geanalysee­rd om uit te maken of de bestuurder onder invloed was van drugs. En om speeksel af te nemen, zijn geen dokters nodig. Volgens justitiemi­nister Koen Geens (CD&V) zal de aanpak ook een pak geld uitsparen. Justitie – dat het geld goed kan gebruiken – zou op jaarbasis zo’n 6,5 miljoen euro kunnen besparen.

OPTIE 1:

OPTIE 2:

De krant valt dan niet in je bus wanneer je afwezig bent. Voor elke week onderbreki­ng, wordt je abonnement 4 dagen verlengd. En op reis lees je elke dag de krant digitaal. Laat Het Nieuwsblad doorsturen naar je vakantiead­res. Of beter nog: laat de krant tijdens je vakantie bezorgen bij een vriend of familielid. Ook dan lees je de krant digitaal.

 ??  ?? stop de levering tijdens je afwezighei­d + blijf digitaal lezen
laat je krant doorsturen + lees zelf digitaal
stop de levering tijdens je afwezighei­d + blijf digitaal lezen laat je krant doorsturen + lees zelf digitaal
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium