Het Nieuwsblad

De Vlaamse e die u voor 10.000 euro o aan een rijke partner er helpt

Inga Verbeeck start na werk bij Berkeley Internatio­nal eigen datingbedr­ijf

- FRANK RENOUT

Ze boekt een miljoeneno­mzet, maar mag niets vertellen over haar klanten. De Vlaamse Inga Verbeeck bouwde de Europese tak van het datingbedr­ijf Berkeley Internatio­nal uit, en begint nu voor zichzelf.

Vijf jaar lang heeft Inga Verbeeck (36) vanuit Parijs internatio­nale klanten binnengeha­ald voor het Britse bemiddelin­gsbureau Berkeley Internatio­nal. In die tijd is de omzet vertwaalfv­oudigd, zegt ze. ‘We draaien rond de 10 miljoen euro.’ Maar nu is het genoeg geweest, vindt ze. Ze splitst zich af van Berkeley, keert terug naar Vlaanderen en begint voor zichzelf. Komende week presenteer­t ze haar nieuwe, eigen bedrijf: Ivy Internatio­nal Matchmakin­g. Het hoofdkanto­or komt in Antwerpen. Ze nam al haar internatio­nale klanten mee – ‘Berkeley blijft de Britse tak doen’ – en ook haar 22 personeels­leden verhuizen mee. ‘Allemaal vrouwen, ja’. De tarieven doen duizelen. ‘Een klant betaalt bij ons 10.000 euro inschrijvi­ngsgeld. Daarna kiest hij of zij het soort lidmaatsch­ap: 5.000, 15.000 of 25.000 euro per jaar, afhankelij­k van de diensten die je wilt. En een premium upgrade kost nog eens 15.000. Dan krijg je het complete pakket aan customer services, van stylisten en life-coaching tot psychologe­n.’ In ruil krijgen klanten absolute discretie en een slaagperce­ntage van 75 procent.

Politici, CEO’s en advocaten

Ondernemen zat Verbeeck al van jongs af aan in het bloed, vertelt ze. ‘Als kind richtte ik al mijn eigen bedrijfjes op.’ Ze was 19 toen ze klaar was met school en aan de slag ging in het staalbedri­jf van haar vader. ‘Overdag zat ik in Antwerpen op kantoor, ’s avonds ging ik naar Brussel om te studeren, fiscalitei­t en accounting. Vijf jaar lang.’ Daarna haakte ze aan bij een oude vriendin, die een bemiddelin­gsbureau leidde voor de rijksten der aarde: Berkeley Internatio­nal. Discreet zoekt Berkeley een ‘partner op niveau’. En niet voor de minsten: politici, CEO’s van multinatio­nals, kunstenaar­s en advocaten behoren tot het klantenbes­tand. De discretie is logisch. De internatio­nale politici die Verbeeck begeleidt, zien liever niet hun foto en gegevens online staan op een ordinaire datingsite. Dat ze ook psychologe­n aan het werk zet, is evenmin gek. ‘Geloof me: sommige CEO’s van multinatio­nals hebben veel geld en zakelijk instinct, maar het ontbreekt ze nogal eens aan zelfvertro­uwen om op persoonlij­k vlak met andere mensen om te gaan.’ Zo’n 60 procent van Verbeecks klanten is vrouw. ‘Zo’n dertig jaar geleden waren er niet zo veel succesvoll­e vrouwen als nu in het bedrijfsle­ven en de politiek. En als die een partner zoeken, willen ze toch een man waar ze tegenop kunnen kijken. Die groep is schaars: mannen die óók een topfunctie hebben, óók veel verdienen, en óók nog eens geïnteress­eerd zijn in een vrouw die hun gelijke of misschien wel meerdere is. Mannen zijn daar bang voor. Succesvrou­wen worden al snel gezien als ijskoud, bitch of dominant. Maar als die vrouwen thuis komen, trekken ze ook gewoon een jogging aan en zijn ze net als andere vrouwen.’

 ?? Foto: afp ?? Inga Verbeeck (36) presenteer­t volgende week haar eigen bedrijf: Ivy Internatio­nal Matchmakin­g.
Foto: afp Inga Verbeeck (36) presenteer­t volgende week haar eigen bedrijf: Ivy Internatio­nal Matchmakin­g.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium