Het Nieuwsblad

Solowinst voor Nelson Oliveira

-

Rit 13 gisteren was in vele opzichten een overgangse­tappe, maar daarom geen rit zonder verhaal. Sterk was de manier waarop de Portugees Nelson Oliveira wegreed uit een kopgroep van vierentwin­tig renners, om achtentwin­tig kilometer verder solo over de meet te komen. Oliveira is een ontdekking van Dirk Demol, die hem in 2011 samen met Michal Kwiatkowsk­i en Jesse Sergent bij de toenmalige Radioshack­ploeg bracht. Ook opmerkelij­k: Nelson Oliveira is ook een Portugese voetballer die net op het moment van de overwinnin­g van zijn naamgenoot in de Vuelta een contract tekende bij Nottingham Forrest. Wielrenner Nelson Oliveira rijdt overigens bij Lampre-Merida op voor- spraak van Rui Costa, de renner die wereldkamp­ioen werd in Firenze, de stad waar ook de voetballer Rui Costa grote sier maakte. Komt daar nog bij dat de renners Nelson Oliveira en Rui Costa dit seizoen plots in onmin zijn geraakt, waardoor Oliveira na dit seizoen moet vertrekken bij Lampre.

Terpstra op WK-koers

Wat u verder nog moet onthouden van etappe dertien: Niki Terpstra is zich stevig aan het klaarstome­n voor het WK in Richmond. Hij voerde gisteren de achtervolg­ende groep aan in de jacht op Oliveira. Alleen omdat de rest niet wilde meewerken, bleef de Portugees voorop. Ook opvallend: Jose Joaquin

Rojas finishte op de vijfde plaats, zijn vijfenveer­tigste top tien-notering in negen deelnames aan een grote ronde. Hij eindigde daarin nooit eerste of tweede.

 ?? Foto: afp ??
Foto: afp

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium