Het Nieuwsblad

‘Tijd om te oogsten’

Kevin Taelemans behoudt het vertrouwen

- NILS QUINTELIER

Met een 3 op 9 oogt de start van Tempo Overijse vrij mager. Toch werd er goed gevoetbald en had het team eigenlijk meer verdiend. Vanavond komt Berchem op bezoek. Na Beerschot Wilrijk vorig weekend, opnieuw een Antwerpse ploeg met ambitie. ‘Ik verwacht een gelijkaard­ige wedstrijd als die tegen Beerschot, met dezelfde inzet en kwaliteit. We gaan opnieuw spelen om te winnen, want we spelen thuis en willen de drie punten hier ook houden’, vertelt Kevin Taelemans. Beide ploegen speelden dit seizoen al tegen Bocholt. Berchem won thuis met 3-0, Overijse verloor in Bocholt met 3-2. ‘Elke wedstrijd is anders. Bocholt maakte fouten tegen Berchem en daar hebben zij toen optimaal van geprofitee­rd. Dat zijn allemaal zaken die een wedstrijd kunnen bepalen. Wat ik vooral onthoud is dat ze al twee keer de nul hebben gehouden en verdedigen­d sterk zullen staan. Of het 1-0 of 3-0 was, daar kijk ik niet naar.’

Organisati­e en discipline

Tegen Beerschot Wilrijk kreeg Overijse weeral drie tegendoelp­unten te slikken, mede door twee penaltyfou­ten van Taelemans. ‘Dat kan nu eenmaal gebeuren in het voetbal. De kleine foutjes moeten er wel uit. Ik ga proberen terug zoals tegen Beerschot te spelen, zonder die twee penaltyfou­ten natuurlijk. Dan denk ik wel dat ik een goede wedstrijd zal spelen.’ En dat betekent ook opnieuw de nul houden.

KEVIN TAELEMANS

Een 5 op 9 hadden we zeker verdiend

‘Net zoals in onze eerste wedstrijd, tegen Diegem, moet we daar terug van uit gaan. Met iedereen georganise­erd en gediscipli­neerd verdedigen, van aanvaller tot de laatste verdediger’, aldus Taelemans. Overijse heeft nog niet het nodige geluk gekend in hun seizoensbe­gin, anders had het enkele plaatsen hoger kunnen staan. ‘Een 5 op 9 hadden we zeker verdiend. Ik zeg niet dat we hadden moeten winnen van Beerschot of Bocholt, maar twee keer een gelijkspel had wel gekund. Je kan goed voetbal brengen, maar nu is het toch tijd om ook punten te oogsten. Daarvoor moeten we voortdoen zoals we bezig zijn. Met Bocholt en Beerschot hebben we al twee grote kleppers gehad en niet veel mensen hadden gedacht dat we tegen die ploegen zo goed gingen meespelen. Als we op dit niveau blijven presteren, dan zullen we genoeg punten halen en een rustig seizoen tege- moet gaan’, besluit Taelemans.

 ?? Foto: vel ?? Kevin Taelemans: ‘De kleine foutjes moeten er uit.’
Foto: vel Kevin Taelemans: ‘De kleine foutjes moeten er uit.’

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium