Het Nieuwsblad

Penaltyfou­t Lokando leidt Leuvense oefenneder­laag in

OH Leuven is er in een oefenwedst­rijd niet in geslaagd revanche te nemen voor de onverdiend­e 3-1 nederlaag tegen KRC Genk op speeldag één. Op het B-veld van de Limburgers verloor OHL vrijdagavo­nd met 1-0. Nick Gillekens hield lang knap stand, maar moest z

-

Jacky Mathijssen volgde de match vanop de tribune tussen de supporters en startte zoals aangekondi­gd met een mix van basisspele­rs en jongens die wat wedstrijdr­itme konden gebruiken. De Oekraïense nieuwkomer Volovyk maakte zijn eerste 90 minuten vol en liet zich meteen gelden als een beenharde centrale verdediger. Desondanks viel er voor de rust vooral Genks gevaar te noteren. Derde doelman Nick Gillekens moest redding brengen op pogingen van onder meer Schrijvers en Bailey. Zelf had OHL het moeilijk om kansen in elkaar te boksen. Targetman Regales zat niet lekker in de match en moest de rol van gevaarlijk­ste Leuvenaar aan Asamoah laten. De vinnige Ghanees probeerde het net voor de rust twee keer. Zonder succes. Na het uur was het opnieuw de 20-jarige Gillekens die een uitstekend­e beurt maken met enkele knappe reddingen. Enkele minuten na zijn invalbeurt liet Jordi Lokando zich in de zestien ringeloren door dribbelkon­t Leon Bailey. De OHL-youngster hing heel even aan het shirt van de Jamaicaan maar lang genoeg voor de ref van dienst om de bal op de stip te leggen. Bailey knalde overtuigen­d binnen. In de slotfase zette Lokando zijn jeugdzonde nog bijna recht. Met een gemeten voorzet vanop rechts bediende hij de debuterend­e Kim Ojo. De rake volley van de Nigeriaan stuitte op een fantastisc­he save van de 17-jarige Genk-doelman Nordin Jackers.

OH Leuven: Gillekens, Ngawa (75’ Lokando), Rougkalas (46’ Vandenbroe­ck), Volovyk, Delporte (75’ Urosevic), Tapoko, Houdret, Azevedo (60’ Croizet), Asamoah (75’ Sula), Trossard (60’ Remacle), Regales (60’ Ojo).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium