Het Nieuwsblad

De Lijn zorgt voor een veilig fiets- en voetpad

- FERNAND GOYENS

De Lijn gaat op eigen kosten een fiets- en voetpad verleggen, omdat er een oude voetweg is, die het terrein aan de stelplaats in Tielt doorkruist.

De werken aan de nieuwe stelplaats van De Lijn in Tielt schieten behoorlijk goed op. De Lijn laat nu het voetpad verleggen dat sinds mensenheug­nis op haar terrein ligt, maar eigenlijk nooit werd gebruikt. De nieuwe inplanting van gebouwen en omheininge­n laat dat toe. ‘Omdat we de voetweg absoluut wilden behouden als een veilige verbinding voor voetganger­s en nu ook voor fietsers, tussen de Leuvensest­eenweg (N2) Leuven-Diest en de Puttestraa­t, werden voorbereid­end en in samenspraa­k met de buurtbewon­ers plannen gemaakt voor dit pad. Bij de plannen die De Lijn liet opmaken werd een vrije zone van drie meter voorzien tussen de bebouwde zone en de buren. Het is op die vrije strook dat De Lijn op haar kosten de weg wil aanleggen’, zei burgemeest­er Rudi Beeken (Open VLD).

Breder pad met paaltjes

Ook de familie Coeckaerts die vlak naast de gereservee­rde strook woont, is tevreden met de gang van zaken. ‘We hebben van in het begin aangedrong­en op een vrijliggen­de strook naast onze eigendom. Die moest dan wel onderhoude­n worden door De Lijn wat ook tot volle tevredenhe­id gebeurde. Vier keer per jaar wordt in- gegrepen. We hebben dus zeker niet te klagen’, wil buurvrouw Coeckaerts kwijt. Het smalle paadje zal nu vervangen worden door een veilig en proper fiets- en wandelpad van drie meter breed, dat de verbinding maakt tussen Kraasbeek en de stelplaats van De Lijn. Het gemeentebe­stuur zal de nodige ingrepen doen om te verhindere­n dat vierwielig gemotorise­erd verkeer, inclusief quads, gebruik kan maken van de nieuwe verbinding. Paaltjes zullen de toegang verhindere­n. Langs het pad wordt ook het nodige groen voorzien.

 ?? Foto: fg ?? Hier komt een veilige doorgang tussen de huizen.
Foto: fg Hier komt een veilige doorgang tussen de huizen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium