Het Nieuwsblad

Somber en fris

-

Het lijkt erop dat we nog een tijdje in Belgische wisselvall­igheid blijven steken. Depressies en bijhorende storingen dompelen ons geregeld in grijs en soms nat weer met regen en buien. Volgende week lijkt de luchtdruk te stijgen, net zoals de temperatur­en, en krijgt de zon meer ruimte. Vandaagg gaan we onze zonnebril niet vaak nodig hebben, wel een paraplu. Vanochtend is het nog grotendeel­s droog met opklaringe­n en wolkenveld­en. Stilaan komen meer wolken opzetten en in de loop van de

dag worden we getrakteer­d op wat lichte regen of een bui. Tegen het einde van de namiddag wordt het opnieuw droog en klaart het op vanaf het noorden. De temperatur­en blijven aan de lage kant met 16 graden. De wind waait matig uit het westen tot het noordweste­n.

Vanavond

worden de op-

klaringen breder. Dat is tijdelijk, want in de loop van de nacht wordt het alweer meer bewolkt bij minima rond 10 graden. We krijgen iets minder wind, een zwak briesje uit het westen. Aan zee blijft het nog matig waaien.

Zondag wordt het nog frisser en blijft het overwegend grijs met soms wat gedruppel. Een matige noordenwin­d en

hooguit 14 graden doen ons naar een dikkere trui grijpen.

Maandag passeren nog veel wolken en ook een paar buien. De maxima klimmen opnieuw iets hoger, maar blijven ondermaats. Ze schommelen dan rond 16 graden. Vanaf dinsdag wordt het langzaam maar zeker droger, zonniger en zachter. Tegen donderdag halen we 20 graden.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium