Het Nieuwsblad

‘Ik heb veel geduld met jongeren’

Liverpool-coach Klopp is een zegen voor de speelkanse­n van Origi

- TOBIAS DANEELS

Op bezoek bij Tottenham Hotspur, Champions League-tegenstand­er van Anderlecht

Morgenmidd­ag spelen Simon Mignolet en Liverpool op het veld van Tottenham. De eerste wedstrijd voor de nieuwe trainer Jurgen Klopp, die gisteren zijn eerste pre-match-praatje hield voor de verzamelde pers. Tussen de lijnen door weerklonke­n bemoedigen­de woorden voor Origi en Benteke.

Een kermis was het, de eerste matchpersc­onferentie van Jurgen Klopp bij Liverpool, en een Noorse journalist was de hoofdattra­ctie. De man stak, terwijl hij een vraag stelde, een shirt de lucht in met op de rug Normal 1. Een bijnaam die Klopp zichzelf gaf toen iemand hem vorige week vroeg hoe ze hem moesten noemen, nadat José Mourinho zichzelf de Special One had gedoopt. Van die bijnaam raakt de Duitser niet meer af, zeker niet bij de meute journalist­en die gisteren was toegestroo­md om de nieuwe trainer te aanhoren. ‘Ik hoop dat ze snel terugkomen’, zei Klopp over Firminho en Rode Duivel Christian Benteke, de twee toptransfe­rs van zijn voorganger Brendan Rodgers deze zomer, die allebei met blessures kampen. ‘Ze zijn op de goeie weg en trainen al, enkel nog niet met de groep. Zaterdag spelen ze zeker niet, donderdag ook niet, denk ik. Vraag het volgende week nog eens, maar het gaat beter en beter.’ Klopp heeft door dat vooral Benteke wel eens erg belangrijk kan worden in zijn eerste seizoen als stuurman bij The Reds. Die andere topspits, Daniel Sturridge, lag de laatste jaren meer in de lappenmand dan dat hij op het veld stond en nieuwe spits Danny Ings viel deze week op training uit met een knieblessu­re. Een dikke streep door de rekening van Liverpool, de jonge Engelsman scoorde al drie keer sinds hij deze zomer bij de club terecht kwam en maakte maandagavo­nd zijn debuut bij de Engelse nationale ploeg.

Paparazzi

De enige die stiekem een glimlachje op zijn gezicht toverde, is Divock Origi. Bij de Rode Duivels mag hij dan geregeld zijn kans krijgen, in de pikorde bij Liverpool is hij nog altijd spits nummer vier. Nu het seizoen van Ings er mogelijk op zit – en rekening hou- dend met de blessurege­voeligheid van Benteke en Sturridge – kan het dat Origi dit seizoen een pak meer wedstrijde­n zal spelen dan iedereen deze zomer mogelijk achtte, zelfs al trapt hij er niet meteen elke wedstrijd eentje in. Want Origi is jong en dan heb je sowieso al een streepje voor bij de Normal One.

TIMMY SIMONS (37) en zijn voetbalzoo­n BRANDON MECHELE (22)

DOSSIER JONGE DUIVELS: De opvolging is verzekerd. Van de Vlaamse David Luiz tot CHARLY MUSONDA JR.

JURGEN KLOPP Trainer Liverpool

Ik hoop dat Benteke snel terugkomt, hij is op de goede weg

‘Ik ben goed met jongeren en heb veel geduld met hen’, aldus Klopp. Het peloton aan spelers die hij in Dortmund van jong talent naar superster loodste, is enorm: Mario Götze, Robert Lewandowsk­i, Shinji Kagawa, Mats Hummels, Ilkay Gündogan. Divock Origi kan zomaar de volgende naam in dat rijtje worden. Voor de rest draaide de persconfer­entie vooral om Klopp zelf. ‘De fotografen lijken al te weten waar ik heen ga, nog voor ik vertrek’, merkte ook hij de paparazzi op. ‘Ach, het valt wel mee. Ik lees trouwens ook niet wat jullie allemaal schrijven, dus verwachtin­gen zijn er niet. De druk die ik mezelf opleg is groot genoeg.’

 ??  ??
 ?? Foto: rtr ?? Divock Origi kreeg nog niet veel speelminut­en, maar daar zou door de blessures van Ings en Benteke wel eens veranderin­g in kunnen komen.
Foto: rtr Divock Origi kreeg nog niet veel speelminut­en, maar daar zou door de blessures van Ings en Benteke wel eens veranderin­g in kunnen komen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium