Het Nieuwsblad

‘Binnenkort Van Aert bedreigen’

Man in vorm TOM MEEUSEN houdt dankzij juiste bandenkeuz­e Sven Nys af

- MICHEL VANDEN HEEDE

Tom Meeusen verstoorde gisteren in de Kermiscros­s in Ardooie het feestje van Sven Nys. De kopman van Telenet-Fidea Cycling Team kon toeslaan nadat hij als eerste voor bredere tubes had gekozen. ‘Het winterse weer was een bondgenoot.’

Toon Aerts nam de beste start. Zijn ploegmaat Tom Meeusen, Tim Merlier, Sven Nys, Julien Taramarcaz, Vincent Baestaens en Wietse Bosmans volgden gezwind. Voor Meeusen ging het niet snel genoeg. Voor halfkoers sloeg hij een kloof. Nys reageerde vergeefs. Ook Taramarcaz kon de brug niet slaan. Een tegenstoot van Bosmans liep eveneens spaak. In de finale zette Nys nog alles op alles, maar hij moest genoegen nemen met de tweede plaats. Vijf dagen na zijn triomf in de Berencross in Meulebeke was Meeusen weer aan het feest in West-Vlaanderen. ‘Ik voel me steeds beter’, vertelde hij. ‘De echte winter komt eraan. Dat is mijn periode. Het was koud, maar tijdens de start begon het ook nog eens te regenen. Als één van de eersten schakelde ik over op een fiets met rhino‘s. Zo kon ik het gat maken met Nys. In de bochten kon niemand naderen op mij. In de slotfase probeerde Nys het nog, maar hij maakte een foutje door te snel te willen terugkeren.’ ‘ Ik ben opgelucht. In de beginfase van het seizoen liep het niet lekker. Snelle crossen in warme omstandigh­eden zijn niet mijn specialite­it. Geef mij maar echt winterweer. Stilaan kan ik misschien zelfs Wout van Aert bedreigen. In een cross als Ronse zal hij altijd beter zijn dan ik. Maar er komen wedstrijde­n aan waar het er zal om spannen. Ik zit op schema’, aldus nog Meeusen.

Staande ovatie voor Nys

Sven Nys toonde zich zoals steeds groots in het verlies. ‘Ik voelde me goed, maar ik heb iets te lang gewacht om tubes met een zwaarder profiel te nemen. Door de regen kon ik niet vol door de bochten gaan. Na mijn fietswisse­l ging het veel beter. Jammer genoeg was de kloof met Meeusen toen al te groot. Maar net zoals tijdens de voorbije crossen zat er snee op. Ik ben echt goed op dreef.’ De Vlaams-Brabander kreeg een staande ovatie op het podium. ‘Ik kwam altijd graag naar Ardooie. Jammer dat het me nooit gelukt is om hier te winnen. Maar ik heb gevoeld dat het binnenkort raak zal zijn.’ Julien Taramarcaz werd derde voor Tim Merlier en de verrassend sterke eerstejaar­sbelofte Eli Iserbyt.

 ?? Foto: pp ?? Meeusen won na Meulebeke nu ook in Ardooie.
Foto: pp Meeusen won na Meulebeke nu ook in Ardooie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium