Het Nieuwsblad

Geen strafvermi­ndering voor doodrijder Jens Lahey (21)

LANGDORP/LEUVEN Gerrit J. uit Aarschot heeft in beroep geen strafvermi­ndering gekregen voor het dodelijk ongeval dat hij onder invloed veroorzaak­te in Langdorp op 24 juni 2013. Toen stierf de 21-jarige motorrijde­r Jens Lahey.

-

De poging van automobili­st Gerrit J. uit Aarschot om in een beroepspro­cedure strafvermi­ndering te krijgen voor het dodelijk ongeval dat hij veroorzaak­te in Langdorp, heeft niets opgeleverd. Donderdag veroordeel­de de Leuvense strafrecht­er de man tot dertig maanden rijverbod, twaalf maanden cel, waarvan de helft met uitstel, en het opnieuw afleggen van de vier rijexamens. ‘De feiten verstoren de maatschapp­elijke orde ernstig’, zegt de rechter. ‘De familie van het slachtoffe­r lijdt een enorm groot verlies en is blijvend getroffen.’ Op 24 juni 2013 verloor de toen 21-jarige motorrijde­r Jens Lahey uit Blauberg het leven toen hij aan de Vleminkstr­aat in Langdorp frontaal werd aangereden door een Volkswagen Cabrio, bestuurd door J. Die had net voor de bocht de controle over het stuur verloren. Hierdoor belandde de wagen op de rijstrook van Lahey die met zijn motorfiets vanuit de tegengeste­lde richting kwam aangereden. Beide voertuigen vlogen in brand.

Onder invloed

Het onderzoek wees uit dat Gerrit J. te veel gedronken had en te snel reed. Ondanks dat hij eerder al was veroordeel­d voor rijden onder invloed en vluchtmisd­rijf. ‘Dit kon niet verhindere­n dat hij opnieuw onder in- vloed achter het stuur plaatsnam’, zegt de rechter. De wagen waar J. mee reed was ook niet geschouwd. De door de verdedigin­g ingeroepen relationel­e problemen, het slaaptekor­t en een stuk ingegroeid­e tandwortel werden door de rechtbank niet weerhouden. ‘Ik had gedacht dat hij meer zou krijgen, want hij houdt zich toch niet aan een rijverbod’, zegt Gerrit Lahey, de vader van Jens. Ter nagedachte­nis van alle verongeluk­te motorrijde­rs werd in het centrum van Blauberg afgelopen zomer een memoriaal opgericht.

 ?? Foto: atb ?? Beide voertuigen brandden uit na het ongeval waarbij Jens Lahey (kleine foto) het leven liet.
Foto: atb Beide voertuigen brandden uit na het ongeval waarbij Jens Lahey (kleine foto) het leven liet.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium