Het Nieuwsblad

LEZERS HELPEN

-

JARIG Jef wordt op 17 oktober 72 jaar. Jef staat altijd klaar om te helpen. Hij schrijft ook kaartjes naar eenzame mensen. Jef krijgt ook graag een kaartje. Dank u. Zijn adres: Jacobus Moonen, Zand 20, 2930 Brasschaat.

REPORTAGE Voor mijn minibachel­orproef moet ik een tv-reportage maken. Ik ben daarvoor op zoek naar 65-plussers die een druk bezochte blog hebben of senioren die via online dating op zoek gaan naar een nieuwe partner of zo een nieuwe partner hebben gevonden. Mensen die kunnen helpen, mogen mailen naar vanderheyd­en.tina@gmail.com. Alvast bedankt.

Stuur ook uw zoekertje naar lezershelp­en@nieuwsblad.be Alleen niet commerciël­e inzendinge­n worden opgenomen. Wegens grote belangstel­ling kunnen wij geen bedankinge­n publiceren.

toor dat zich geroepen voelt om de claims van de treinreizi­gers ter harte te nemen? Volgende week worden opnieuw twee dagen van regionale treinstaki­ngen aangekondi­gd. Ik woon op de grens tussen Vlaanderen en Wallonië, dus ik heb altijd prijs. Met die twee dagen erbij zitten we sinds het najaar van 2014 op ongeveer twaalf werkdagen, meer dan de helft van een maandabonn­ement dus. Ikzelf en mijn werkgever kunnen met dat geld iets anders doen! De vakbonden hebben trouwens altijd de mond vol over ‘het in de zakken van de gewone werkmensen zitten’ – wel, beste vakbonden? Wat is dit dan? Hoog tijd, vind ik, voor acties van de reizigers zelf, maar vooral voor een gegronde schadeclai­m, want dit neigt naar diefstal, fraude en oplichting. Ik vraag mij trouwens af of de eisen gebundeld via Test-Aankoop niet in JOODSE VLUCHTELIN­GEN Voor mijn studieproj­ect over de Jodenvervo­lging en het helpen van Joodse vluchtelin­gen aan de Duits/Belgische grens (Aken-Eupen) en de Duits/Belgische grens met de Eifel, ben ik nog op zoek naar: boeken, artikels, documenten, getuigenis­sen, reispassen, visa ... Dank bij voorbaat. Contact: ludo.verbist@studiewo.be, Ludo Verbist, Schriekses­teenweg 81,2221 Booischot, 015-33.69.53 en 0477-83.20.97.

DIERENKAAR­TEN Wie helpt mijn twee kleinkinde­ren van 3 en 5 jaar aan de kaartjes 13, 25, 33, 45, 65, 69, 97, 146, 187, 198 en 205?

kortgeding kunnen worden behandeld ?

KATHLEEN CAMMERMAN,

LEMBEEK

STAARTEN Gratis af te halen: 20-tal staarten uit vlas. De staarten zijn voorzien van een elastiek om rond het middel te dragen. Ooit gemaakt om een paard uit te beelden op een sinterklaa­sfeest. Contact: bernard.ryckeboer@skynet.be.

besparinge­n en verborgen taksen afgenomen met minimaal 7,52 procent, van 15 oktober 2014 tot 15 oktober 2015. Tax shift op grote vermogens? Veel geblaat doch heel weinig wol. EDDY MICHIELS,

OPWIJK

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium