Het Nieuwsblad

Lange reddingsop­eratie na zware klap tegen paal

Koppel twintigers zwaargewon­d afgevoerd naar UZ Gasthuisbe­rg

-

man te bevrijden. Daarbij werden zware middelen ingezet. Twee brandweerw­agens trokken de flanken van het wrak uiteen om het been van de jongeman vrij te krijgen.

Uiteindeli­jk werd hij uit zijn hachelijke situatie bevrijd. Na toediening van de eerste zorgen ter plaatse, is hij in kritieke toestand en onder begeleidin­g van een mug-arts overgebrac­ht naar het UZ Gasthuisbe­rg in Leuven. Ook zijn partner werd levensgeva­arlijk gewond overgebrac­ht naar het hospitaal. ‘Intussen is het levensgeva­ar geweken bij de 29-ja-

Kruispunt afgesloten

uwgemeente@u

PARKET De hulpdienst­en hadden de handen vol om de slachtoffe­rs uit het verhakkeld­e voertuig te halen.

rige vrouw’, liet het Leuvense parket vrijdagoch­tend weten. ‘De toestand van de man is stabiel.’ Omstreeks 22.30 uur verloor de bestuurder op een nat wegdek de controle over het stuur van zijn wagen. Daarop botste het voertuig frontaal tegen de paal. Wat er precies gebeurd is, zal een door het parket aangesteld­e verkeersde­skundige moeten uitzoeken, maar volgens het Leuvense gerecht zijn er aanwijzing­en dat de verongeluk­te auto tegen een hoge snelheid van de baan is geraakt. Na het ongeval werd de Ter Heidelaan tussen het kruispunt van de Liersestee­nweg met de Kleine Mechelseba­an urenlang volledig afgesloten voor het verkeer. Omstreeks 2.45 uur werd de weg opnieuw opengestel­d nadat de afgeknapte paal en het wrak verwijderd waren.

Er zijn aanwijzing­en dat de verongeluk­te auto tegen hoge snelheid van de weg is geraakt

 ??  ??
 ??  ?? De brandweer, ambulance en politie kwamen ter plaatse.
De brandweer, ambulance en politie kwamen ter plaatse.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium