Het Nieuwsblad

Nieuw politiehui­s maakt werk agenten makkelijke­r

Zaterdag staan de deuren open voor publiek

- RAF VANMECHELE­N

In het nieuwe politiehui­s aan de Populieren­dreef in Landen gaan de deuren vandaag wagenwijd open voor het publiek. Het duurde zo’n 2,5 jaar eer het nieuwe gebouw van 1.450 vierkante meter er stond, maar korpschef Chris Simons ziet niets dan voordelen.

Al van 2001 werd er in de zone gepraat over een nieuw politiehui­s, een investerin­g van zo’n 4,3 miljoen die er nu eindelijk staat. In het gebouw werken er zeventig mensen, acht rechercheu­rs inbegrepen. ‘Het ontwerp houdt rekening met de toekomst. Buiten de steunmuren werden alle andere wanden in lichter materiaal gebouwd. Als er in de toekomst aanpassing­en moeten gebeuren, kunnen die verbouwing­en met een minimum aan middelen’, zegt de korpschef. ‘Er zijn heel wat nieuwighed­en die ons leven makkelijke­r maken. Zo wordt een arrestant van bij het binnenrijd­en tot in de verhoorkam­er met camera’s gevolgd en

LANDEN

is ook de server voor camera’s aan onder meer het sportplein en een camera met nummerplaa­therkennin­g klaar. Die worden binnenkort allemaal geplaatst en van bij ons mee gevolgd. Ook voor slachtoffe­rs van bijvoorbee­ld zedenfeite­n is nu alles wat toegankeli­jker. Zij worden door de inkomhal met een sluis niet meteen met tientallen agenten geconfront­eerd en kunnen dan discreet mee naar een aparte ruimte.’ Iedereen mag vandaag, van 10 tot 17 uur, op verkenning in het nieuwe gebouw. Je kan ook kennismake­n met onder meer het wagenpark, de crashwagen, de tuimelwage­n en de laserschie­tstand.

 ?? Foto: vrs
Foto: vrs ?? Het gebouw heeft een oppervlakt­e van 1.450 vierkante meter. Korpschef Chris Simons ziet niets dan voordelen.
Foto: vrs Foto: vrs Het gebouw heeft een oppervlakt­e van 1.450 vierkante meter. Korpschef Chris Simons ziet niets dan voordelen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium