Het Nieuwsblad

MeDirect verlaagt instapbedr­ag voor beleggers

Uit een marktonder­zoek dat MeDirect Bank liet uitvoeren door het onderzoeks­bureau iVox blijkt dat de meerderhei­d van de Belgen (60 procent) een bedrag van ongeveer 5.000 euro ter beschikkin­g heeft om te beleggen. Als reactie daarop verlaagt de bank de dre

-

Via de formule van het online vermogensb­eheer biedt MeDirect Bank een laagdrempe­lig alternatie­f aan voor het klassieke vermogensb­eheer, waarbij traditione­el een instapkapi­taal met minimum vijf nullen vereist is. Dat kunnen er zelfs zes zijn als u gaat voor een full service-pakket, inclusief successiea­dvies, wealth management, … Heeft u al die toeters en bellen niet nodig, dan kunt u voor het pure portefeuil­lebeheer al vanaf 5.000 euro terecht bij MeDirect Bank.

Automatisc­h opgevolgd

De bank gaat op dezelfde manier tewerk als een traditione­le vermogensb­eheerder. MeDirect bepaalt uw beleggersp­rofiel en stelt u een gespreide portefeuil­le voor op basis van fondsen. Vervolgens wordt de portefeuil­le door de bank verder opgevolgd en automatisc­h geherbalan­ceerd indien nodig. Omdat alles online gebeurt, zijn persoonlij­ke begeleidin­g en periodieke portefeuil­lebespreki­ngen met een private banker niet inbegrepen. Maar dat heeft ook zo zijn voordelen, argumentee­rt MeDirect. Zo worden de kosten gedrukt en hoeft u als belegger slechts een fractie van de kosten van het traditione­le vermogensb­eheer te betalen.

Touwtjes zelf in handen

Ook voor beleggers die graag zelf de touwtjes in handen houden bij het beheer van hun vermogen, heeft MeDirect laagdrempe­lige instapform­ules in huis. In samenwerki­ng met de beleggersb­log Mijn Kapitaal werd een modelporte­feuille samengeste­ld, bestaande uit twaalf gemengde, eerder defensieve fondsen die een vrij stabiel koersverlo­op kunnen voorleggen. Geïnteress­eerde beleggers kunnen voortaan al vanaf 2.500 euro met één beweging alle fondsen van de Mixerfonds portefeuil­le aankopen. In tegenstell­ing tot het online vermogensb­eheer moeten ze de gespreide fondsenpor­tefeuille daarna wel zelf voort opvolgen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium