Potpuno osvježenje

Dani - - Autodani -

Tri godine nakon predstavljanja druge generacije Tucsona, Hyundai je potpuno osvježio ovaj svoj veoma popularni SUV koji se za evropsko tržište proizvodi u Češkoj. Tucson je dobio i novu pogonsku i multimedijalnu tehnologiju, te novine u izgledu i organizaciji enterijera.

Sprijeda su u prvom planu nova glavna svjetla sa izmijenjenom grafikom i oštrijim Bi-LED potpisom i dodatno unaprijeđenim aktivnim prilagođavanjem konfiguraciji puta. Nova su i LED dnevna svjetla, a između savremenih svjetlosnih grupa ubačena je nova kaskadna maska hladnjaka, koja je dobila naglašeniju uglastu formu i četiri poprečne hromirane letvice umjesto dosadašnje tri. Novi prednji branik sa svijetlim centralnim dijelom naglašava off-road karakter automobila. Bočni dio je ostao netaknut, ali 17, 18 i 19-inčni alu-naplaci imaju nove dezene. Zadnja svjetla i branik su u potpunosti redizajnirani.

Najveće dizajnerske promjene u enterijeru je pretrpio centralni dio instrument-panela. Dosadašnji integrisani tuch screen multimedije je izdvojen u formi zasebnog tableta sa sedam ili osaminčnim ekranima. Multimedija je kompatibilna sa CarPlay i Android Auto aplikacijama, a podržava i Bluetooth. Nova navigacija nudi 3D kartografiju, te servisne informacije u realnom vremenu..

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina

© PressReader. All rights reserved.