Jasan pogled u budućnost

Dani - - Autodani -

Škoda je predstavila studiju Vision X, koja je već veoma blizu produkcijskog modela čija serijska verzija se očekuje 2019. Česi će tada dobiti treći SUV koji će popuniti prazninu između Kodiaqa i Karoqa.

Na studiji su maska hladnjaka i Škodin logotip napravljeni od kristala koji se sigurno neće naći na serijskom modelu. Veliki dizajnerski trud vidljiv je u enterijeru koji obiluje mnoštvom interesantnih detalja, od dvokrakog upravljača sa ukrasnim umecima od kristala i hroma, digitalnih instrumenata i multimedije do veoma interesantnih svjetlosno-vizuelnih rješenja.

Upečatljiva je centralna konzola od poliranog stakla koja zavisno od odabranog režima rada, a mogući su sport, relax ili comfort, svijetli u crvenoj, plavoj ili zelenoj boji. U kabini su četiri sportski profilisana sjedišta neobično oblikovanih naslona, koja će u serijskom modelu naprijed zamijeniti vjerovatno sjedišta iz

Rapida i Fabije, a pozadi klasična preklopiva klupa. Sa 4,26 metara dužine, 1,81 širine i visinom od 1,54 metra studije, realno je očekivati da serijski

Vision X ponudi prtljažnik od 405 do 510 litara.

Vision X bi trebao pokretati 1,5-litarski turbomotor koji sagorijeva prirodni gas (CNG), a razvija 130 ks i 200 njutnmetara obrtnog momenta. Za pogon u gradovima koristi se elektromotor od 29 KS, smješten na zadnjoj osovini i sa autonomijom do dva kilometra..

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina

© PressReader. All rights reserved.