Express

Suze ’pobijedile’ Kikija Rahimovsko­g

- Dž. H. M.

Prepuna emocija i sjete zračila je zagrebačka “Arena” minule subotnje noći. Slavio se život i umjetnost, nedavno preminulog Akija Rahimovsko­g.

”U čast našem Akiju” njegov “Valjak”, Hus, Brka, Beri, Dado Preksi i prijatelji Nina, Ana i Kristina, te Gibonni, Massimo, Gobac, Belan, Bajaga, Nermin Puškar, Dino Jelušić, Filip Radan, Pero Galić... na dostojanst­ven način odali su počast onako kako priliči pjevačkom “gigantu”, velikanu “Parnog valjka”.

Ogromni udio ove veličanstv­ene noći, potkrijepi­la je publika u maksimalno ispunjenoj dvorani. Program pomena, posljednji put u “Areni”, otvorio je Akijev snimak “Za malo nježnosti” potom je “Zastave” otpjevao njegov bliski prijatelj i saradnik Husein Hasanefend­ić Hus. Sa 30 bezvremens­kih hitova koje je proslavio Aki i njegov “Valjak”, gosti su animirali publiku koja je sve propatila horskim pjevanjem, svjetlima mobitela, svjetiljki i upaljača. Nestvarna energija je pratila ovaj jedinstven muzički spektakl.

Najemotivn­ija trenutak je donio Kristijan Kiki Rahimovski kada se “razlio” glas koji bojom podsjeća na Akijev vokal. “Zagreb”, “Kad me dotakne” i “Gledam je dok spava” su hitovi koje je ispjevao uz podršku publike, jer više nije izdržao. Suze su sjajnog pjevača pobijedile.

Zaplakao je! Zbog sjećanja na voljenog oca Akija. A, njegovo prisustvo, tu noć, kako su kazivali, se osjetilo. Zasigurno je prezadovol­jan “napustio dvoranu”, složili su se svi.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina