Express

Ušao sam među deset, idem do pobjede

Takmičenje ide baš onako kako sam i zamišljao. Kada smo zadnji put razgovaral­i, bio sam u top 25, a ja kao što sam i rekao, idem do pobjede. Da neko napokon, nakon 19 godina ovog takmičenja, bude pobjednik s naših prostora

- Bato ŠIŠIĆ

Mladi Bosanac Din Omerhodžić prvi intervju za jedne novine iz bh. dao je za Express. Nakon toga uslijedili su brojni pozivi iz regiona, a svi oni željeli su da razgovaraj­u sa njim.

Pozdrav za Sandžak i Prijepolje

Čak se i jedan dio familije naljutio na njega, a posebno onaj dio očeve strane jer ih nije baš mnogo pominjao u tom intervjuu, jer je najviše pričao o porodici sa mamine strane iz Tuzle.

Din Omerhodžić je učesnik najpopular­nijeg muzičkog takmičenja u

Njemačkoj „Njemačka traži super zvijezdu“. Sreli smo ga ponovno u Frankfurtu, a on nam je na početku razgovora rekao: -Ovaj put zaista želim da pozdravim kompletnu porodicu sa tatine strane, moj Sandžak i Prijepolje. Da, bilo je malo ljutnje, ali sve smo to opet izgladili i doveli u red. Takmičenje ide baš onako kako sam i zamišljao. Kada smo zadnji put razgovaral­i bio sam u top 25, a sada sam

ušao u zadnjih deset takmičara, a ja kao što sam i rekao, idem do pobjede.

Da neko napokon nakon 19 godina ovog takmičenja, bude pobjednik sa naših prostora

Nedavno si bio udarna tema najčitanij­eg dnevnog lista u Njemačkoj „Bild zeitunga“, jer si, navodno, završio u krevetu s jednom takmičarko­m?

-Sve je to ispalo nekako veoma čudno. Naime takmičarka Emine, koja je porijeklom iz Poljske i Albanije, a živi u Berlinu, je mnogo dobra moja prijatelji­ca. To jutro ona je bila veoma, veoma tužna, plakala je jer su joj nedostajal­i roditelji.

Ja sam u jednom momentu krenuo da se tuširam i sreo sam nju na hodniku, a bio sam u donjem vešu. Vidio sam da je tužna i prišao sam da je zagrlim, baš kao prijatelj, a sve to trajalo je nekih pet sekundi.

Ali, i to je bilo dovoljno da se odnekud pojavi paparazzo, uslikao je taj momenat i od toga napravio jednu veoma ružnu priču.

A, ti imaš djevojku, koja je također takmičarka?

-Nakon što je to obavljeno u milionskom

izdanju Bild zeitungu, između mene i moje djevojke situacija je, blago rečeno, bila malo više napeta. Ali, pomirili smo se, odnosno sve smo to izgladili i od nje sam dobio bisernu ogrlicu.

Kada mi je mama to vidjela, pitala me zbog čega nosim bisere oko vrata, kada to nose samo žene. Ali, onda sam joj objasnio od koga je poklon, i da je se sada zavladala takva moda da je muškarcima dozvoljeno sve nositi, pa i bisernu ogrlicu oko vrata.

Njemačka svadba u dvorcu Bio si pozvan da pjevaš na jednoj svadbi?

-Da bila je to njemačka svadba, a željeli su da samo sa gitarom budem na bini i da pjevam. Svadba je bila u jednom dvorcu, bili su sve sami Nijemci i meni je bilo sve to pomalo neobično, da baš ja pjevam na svadbi.

A, ako postoji i neki naš par koji želi da im neko pjeva na engleskom jeziku, ja sam tu. Zaista nemam reportora za svadbe sa pjesmama na našem jeziku. Ali, učim polako, a ponajviše volim da pjevam pjesme Tome Zdravković­a.

Da li se već sada osjećaš zvijezdom?

-Ne, i mislim da se tako nikada neću osjećati. Neko ko voli takav izraz neka uživa u njemu. Ja volim da budem običan, normalan, da stvaram i pjevam svoju muziku i da se osjećam lijepo.

Sa Dinom u društvu bio je njegov jako dobar prijatelj još od ranog djetinjstv­a Ivan Kemenc.

-Ivan je neko ko je moja sjena. Kada ja pokušam da malo da skrenem, da kažem na stranu, on me uvijek vrati na pravi kolosijek. On je uz mog brata moj dobar glas. Naše prijateljs­tvo niko i ništa neće moći da pokvari. Ovo je prvi put da ovoliko vremena pričamo, komunicira­mo na maternjem jeziku, uvijek pričamo na njemačkom.

Ali, dobro je, barem vježbamo da ne zaboravimo. Bio je uvijek uz mene, kada sam bio u podrumu, svirao, snimao neke pjesme, a koje niko živ nije htio da sluša, ali jeste moj Ivan.

Din nam je još rekao da će pokušati da u finalu barem progura neku našu pjesmu, da se predstavi sa njoma, ako mu dozvole, bilo bi to nešto od Tošeta Proeskog ili Zdravka Čolića.

 ?? ?? Djevojka mu poklonila bisernu ogrlicu
Djevojka mu poklonila bisernu ogrlicu
 ?? ?? Sa najboljim prijatelje­m Ivanom
Sa najboljim prijatelje­m Ivanom
 ?? ??
 ?? ?? Kao dječak u dresu košarkaške reprezenta­cije BiH
Kao dječak u dresu košarkaške reprezenta­cije BiH

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina