Express

Postoje promjene na kostima, ali borim se

Dobro je što sam psihički stabilan, “guram” to koliko mogu

-

Zoran Kalezić se već duže vrijeme suočava sa zdravstven­im problemima, koji ugrožavaju njegov život. Naime, Zoran se više od godinu dana liječi od karcinoma pluća, a uskoro počinje sa imunoterap­ijom.

-Prije nekog vremena sam se vratio iz Turske gdje sam radio PET skener. Postoje promjene na kostima, ali ja vjerujem i borim se. Bezrezervn­o sam se oslonio na medicinu. Prijatelji i drugi ljudi dobre volje i namjera, sa svih strana svijeta mi savjetuju razne stvari, ali ja sam ovako odlučio. Dobro je što sam psihički stabilan, ‘guram’ to koliko mogu. Svaki čovjek koji je u ovoj situaciji, ponekad se osjeća kao da ga ‘degažiraju’ poput lopte, ali mora se realno prihvatiti stanje i suočiti sa njim – priča Kalezić.

-Nemam ja problem da o bolesti pričam. Ali, neke stvari su važnije, i trebalo bi da budu važnije od toga. Ja se bavim muzikom! To je moj život. I dok to budem mogao da radim i osjećam, ja ću biti živ. Neće mi to odrediti bolest. Odrediće mi ono u šta jedino vjerujem cijelog svog života, a to je pjesma, to je muzika.

 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina