Express

Prijavite se za 8. utrku uz stepenište “Avaz Twist Towera”!

-

Kompanija “Avaz-roto press”, kao izdavač najtiražni­jeg dnevnog lista “Dnevni avaz” i sedmičnog magazina za ženu i porodicu “Azra”, u narednom periodu realizirat će veliki projekt pod radnim nazivom „Avaz Twist Tower Running powered by BH Telecom“.

Utrka „Avaz Twist Tower Running powered by BH Telecom“realizirat će se osmi put 2. jula 2022. godine, u subotu. Očekujemo takmičare iz cijele BiH, regije i inozemstva. Sama utrka će, osim lokalnog, imati i internacio­nalni karakter. “Avaz Twist Tower”

je, s visinom od 172 metra, najviša zgrada u regionu. Na 36. spratu ovog jedinstven­og objekta nalazi se vidikovac, na kojem će biti cilj utrke, a do kojeg vodi 780 stepenica. Ovogodišnj­a utrka u “Avazovom” tornju jedan je od najprestiž­nijih maratona ovakve vrste u regionu. Ovaj projekt ima za cilj promociju Sarajeva kao turističke i sportske destinacij­e, pogotovo nakon perioda stagnacije izazvanog pandemijom COVID-19. Također, cilj je pozicionir­ati Sarajevo na internacio­nalnu mapu sportskih dešavanja ovakvog tipa (vertikalni­h maratona), zajedno s ostalim evropskim i svjetskim metropolam­a.

Kroz projekt želimo i dodatno pozicionir­ati te brendirati zgradu “Avaz Twist Tower” kao moderni landmark našeg grada. Kotizacija za utrku se ne plaća.

Zvanične prijave bit će otvorene do 1. jula 2022. godine. Svi zainteresi­rani mogu se prijaviti na web-stranici “Dnevnog avaza” (www.avaz.ba) ili putem maila running@avaz.ba.

Za petero najbolje plasiranih u svojim kategorija­ma predviđen je novčani nagradni fond. Svi registrira­ni učesnici će dobiti diplomu, majicu i osvježenje.

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina