Express

Nisi nevaspitan, ali jesi bahat

ALMIRA DELIĆA “DUG JEZIK” KOŠTAO PROLASKA DALJE Nije trebao proturječi­ti odluci muzičkih znalaca, bogatih karijera, pa, sve da su i u krivu

- Dž. H. M.

U takmičenju “Zvezde Granda” desio se verbalni “okršaj” između Marije Šerifović i takmičara Almir Delića iz Maglaja. On je otpjevao pjesmu Fadila Toskića “Jasmina” i “Prokleta je žena ta” Halida Bešlića. Sjajno opjevao i stoga, nagrađen sa šest glasova od stručnog žirija, kao i njegov kolega iz duela, Novopazara­c Enis Todić.

Nisam mu mama

U preglasava­nju direktno se plasirao Enis. Komentariš­ući Almira, Marija je kazala kako joj je bliži Enisov repertoar. No, pohvalila je i njega. Na sve te lijepe komentare koje su dobili, Almir je ubacio pomalo neprofesio­nalan komentar kako je pokazao pjevanjem “Jasmine” ko kako pjeva! A onda, dodao, kako je on taj koji je trebao da ide direktno u polufinale. Komentari su da nije trebao biti bahat, nepristoja­n i pretencioz­an. Nije trebao ulaziti u bilo kakve komentare sa članovima žirija. Almir je na Marijinu opasku “ti meni tako odgovaraš, nije ti fer, ni prema kolegi” a na konstataci­ju da je nevaspitan kazao “izvinjavam se, ali ja nisam nevaspitan”. Na to je Marija kazala “ok, onda si neumjesan, a to ti je u pet deka”.

- Ja sam njemu mentor, nisam mu mama - jasna je bila Snežana

Đurišić.

Marija je ipak umjetnica i maher svog “zanata”, poznata kao nepristras­na i pravična članica žirija. Jer, u ovom vremenu, u kojem dominira interes, pravdi se malo pridaje važnosti. Zato je uočljiv njen način žiriranja. Almir Delić nije trebao proturiječ­iti odluci muzičkih znalaca, bogatih karijera, pa, sve da su i u krivu. On se naivno fokusirao na detalje umjesto da “sažvaće” širu sliku. Činio se kao osoba koja je u problemu sa samim sobom a nije se usredotoči­o na vlastiti talenat i mudrost.

Sud dao i Popović

Njegova mentorica je podržala njegov stav koji brani, no nikako konflikte. Na kraju, svoj sud dao je i Saša Popović.

- Almire, ne možeš da kažeš tako. Mnogi su pjevali teške pjesme, ali nisu to rekli. To je najružnije što si mogao da kažeš, a znaš da sam te ja vratio, ali ne samoinicij­ativno već su oni glasali. Marija je u pravu - objasnio je Popović. I baš sve to ga je stajalo ulaska u polufinaln­i krug takmičenja.

 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina