BAYERN PREOKRETOM DO POBJEDE

Oslobodjenje - - SPORT - G. V.

Hoffenheim je remizirao protiv Eintrachta s 0:0 u 32. kolu Bundeslige. Doma}ini su mogli rije{iti utakmicuusvojukoristu85.minuti,kadajeFirminopucaoizpenala,alibio je neprecizan. Uz to, Hoffenheim je zavr{iosadesetoricomnaterenunakon {to je Modeste zaradio crveni karton.ZaHoffenheimnijeigraobh. reprezentativac Sejad Salihovi}.

Bayern je preokretom pobijedio Werder rezultatom 5:2. Gostuju}i tim poveo je golom Selassiea u 10. minuti. Bayern je uzvratio preko Riberya, koji je primio loptu u {esnaestercu i izbio sam ispred golmana. [utirao je nisko i pogodio lijevi ugao za 1:1. Gostuju}i tim je ponovo {okirao favorita u 36. minuti, kada je Hunt poslao loptu u donji desni ugao Neuerovog gola za prednost Werdera od 2:1. Do kraja prvog dijela, rezultat se nije mijenjao. Bavarski gigant izjedna~io je u 53. minutina2:2pogotkomPizarra.^etirimi- nute kasnije isti igra~ bio je strijelac vode}eg gola za Bavarce (3:2). Prethodno je Alaba zaobi{ao golmana i dodao loptu koju je Claudio Pizarro lako pospremio u nebranjenu mre`u. U 61. minuti u listu strijelaca upisao se i Schweinsteiger, koji je nakon centar{uta loptu glavom po- slaoura{ljeza4:2.Ta~kuname~staviojeRobbengolomu74.minutiza kona~nih 5:2.

Mainz je slavio protiv Nurnberga, ostvariv{i pobjedu od 2:0. Doma}i su poveli u 30. minuti. Loptu je nakon slobodnog udarca do~ekao Okazaki, koji ju je udarcem gla- vomposlaoumre`uza1:0.U44.minuti igra~i Mainza duplirali su vodstvo. Christoph Moritz je naletio naodbijenuloptuipreciznim{utem zabio je u donji lijevi ugao gola gostiju.Wolfsburg,kojiseborizaplasman u Ligu prvaka, remizirao je protiv Freiburga (2:2). Vukovi su poveli u 3. minuti golom Peri{i}a. Freiburg je uspio izjedna~iti na 1:1 u 61. minuti pogotkom Mehmedija, koji je sa ivice {esnaesterca zatresao mre`u gola doma}ih. Devet minutakasnijeponovojePeri{i}bio strijelac za novo vodstvo vukova. Gosti se nisu predavali i u 83. minuti Terrazzino je poslao loptu u mre`u doma}ih za 2:2.

U prvoj utakmici 32. kola Bundeslige, Hannover i Stuttgart odigrali su 0:0. Na{ reprezentativac u dresu {vaba Vedad Ibi{evi} igrao je od 78. minute, zamijeniv{i Martina Harnika.

Franck Ribery posti`e pogodak za Bayern

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina

© PressReader. All rights reserved.