Oslobodjenje

POVRATAK BULLSA U WASHINGTON­U

-

Na{ kapiten je za 14 odigranih minuta ubacio pet poena, uz dva skoka i jednu ukradenu loptu • Na krilima Mikea Dunleavya (25 poena), Chicago nadigrao Wizardse

Brooklyn Netsi zadr`ali su prednost do koje su do{li pobjedom u Torontu slaviv{i u svojoj dvorani sa 102:98, u tre}oj utakmici, odigranoj u no}i sa petka na subotu po na{em vremenu.

Raptorsi su bili u velikom zaostatku, pet minuta prije kraja Brooklyn je vodio s 93:78, da bi se gosti uspjeli vratiti i imati priliku za poravnanje. Ipak, 19 sekundi prije kraja Patterson je proma{io oba slobodna bacanja, a na drugoj strani precizni su Paul Pierce i Johnson, te je Brooklyn slavio i poveo s 2-1 u seriji. Johnson je predvodio strijelce Netsa s 29 poena, dok je Williams dodao 22 ko{a i osam asistencij­a. Kod Toronta DeRozan je prednja~io s 30 poena.

Na{ kapiten Mirza Teletovi} imao je ovog puta skroman u~inak. U 14 odigranih minuta, Teletovi} je ubacio pet poena (2/7 {ut iz igre, 1/5 za tri poena), uz dva skoka, te jednu ukradenu loptu.

Chicago je uspio smanjiti u seriji na 2-1 protiv Washington­a, zahvaljuju}i sjajnoj {uterskoj ve~eri Mikea Dunleavya, koji je u Washington­u ubacio 35 poena. Uz sjajnog Dunleavya, 15 poena je dodao Butler, koji je uhvatio i pet skokova, a kod Wizardsa Bradley se najvi{e istakao Beal s 25 poena i pet asistencij­a.

Dramati~no je bilo u Portlandu gdje je Houstonu trebao trijumf za ostanak u seriji. U velikoj borbi, Rocketsi si uspjeli sti}i do toliko `eljene pobjede, i to u produ`etku sa 121:116. Harden je ubacio 37 poena, a Howard dodao je 24 poena uz 14 skokova. Kod Blazersa se istakao Lillard s 30 poena, te po {est skokova i ta~nih dodavanja.

Washington Wizards - Chicago Bulls 97:100 (21 u seriji), Portland Trail Blazers - Houston Rockets 116:121 (prod) (2-1), Brooklyn Nets - Toronto Raptors 102:98 (2:1).

NBA, PLAY-OFF:

 ?? Reuters ?? Brooklyn vratio prednost u seriji protiv Toronta
Reuters Brooklyn vratio prednost u seriji protiv Toronta

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina