Oslobodjenje

Kli~ko nokautirao Leapaia

- S. [.

U Oberhausen­u se nije dogodilo ~udo. Vladimir Kli~ko ostao je svjetski prvak, nakon {to je u najve}oj bokserskoj borbi ove godine, sino} savladao izaziva~a prema WBO verziji, Alexa Leapaia.

Australac je izdr`ao ne{to vi{e od ~etiri runde, a onda je pao u petoj. Primio je mnogo udaraca, ali napad ukrajinsko­g diva iz pete runde bio je neodbranji­v. Leapai je na podu bio ve} u prvoj rundi, no tada je nastavio me~.

"Nije mi bilo lako ovih dana. Glava mi je bila ~esto u domovini. Nadam se kompromisu i kraju mukama mojoj Ukrajini", poru~io je Kli~ko nakon me~a.

Mla|i od bra}e Kli~ko, koji dr`i titulu svjetskog {ampiona u te{koj kategoriji u verzijama WBO, WBA, IBF i IBO, nije do`ivio ni jedan poraz u posljednji­h deset godina.

Sa 38 godina Kli~ko je godinama neprikosno­veni bokserski {ampion i svjetski prvak. U 65 borbi ostvario je 62 pobjede, od ~ega 52 puta nokautom, a pora`en je svega tri puta.

Kao amater osvojio je zlatnu medalju na Olimpijski­m igrama u Atlanti 1996. godine. Pobjedom nad Rusom Ibragimovi­m 2008. ujedinio je naslove po IBF i WBO verziji.

 ?? Reuters ??
Reuters

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina