Slavlje Napolija u sjen

Oslobodjenje - - OGLASI -

Peti put u svojoj historiji nogometa{i Napolija osvojili su naslov pobjednika italijanskog kupa, nakon {to su rezultatom 3:1 u finalu savladali Fiorentinu, i to nakon velikih navija~kih nereda, pucnjave u gradu, tokom koje je te{ko ranjen jedan od navija~a Napolija.

Finalni ogled na Olimpicu u Rimu izme|u Napolija i Fiorentine kasnio je vi{e od 40 minuta, s obzirom na to da su na ulicama glavnog grada zapo~eli veliki neredi, koji su nastavljeni i na tribinama. Nepoznati po~initelji ustrijelili su trojicu navija~a Napolija, a dvojica su pretrpjela manje povrede, dok je tre}i te`e stradao jer je pogo|en u prsa. U kaosu je povredu zaradio i jedan policajac.

Kada su navija~i Napolija na stadionu ~uli {to se dogodilo, u~inili su sve kako bi uz pomo} dimnih bombi i ostale pirotehnike sprije~ili po~etak utakmice, ljuti zbog stradavanja njihovih kolega, a situaciju je donekle uspio smiriti kapiten Napolija Marek Ham{ik, koji je iza{ao pred njih i apelovao da se primire, pa je utakmica, ipak, odigrana.

Napoli je na kraju, golovima Insigne (11, 17) i Martensa (90), pobijedio s 3:1…

U neredima, koji su u Rimu tri navija~a Napolija ranjen

“Na`alost, ovakve stvari se doga|aju u na{em nogometu. Ovakve situacije izazivaju nevjericu. Zbog ovoga }emo izgubiti puno igra~a, jer je normalno da oni `ele bolju atmosferu i tra`e druge puteve izvan Italije. Trebao je ovo biti bolji i ljep{i dan za sport. Imali smo sve {to je potrebno za druk~iji spektakl. Ovaj je tu`an”, konstatirao je

Predsjednik i igra~i Napolija trofej posv

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina

© PressReader. All rights reserved.