Oslobodjenje

Tražili bjegunca, našli marihuanu U okviru istrage ubistva Mehmeda Ramića, Tužilaštvo je saslušalo Jašarevića, Zuku i Imamovića

- A. B. č.

Sarajevska policija je u akciji Botanika uhapsila 20-godišnjeg Emira Kabaša, inače državljani­na Holandije, čiji se zet Adel Kabaš dovodi u vezu sa ubistvom Mehmeda Ramića, koje se desilo u sarajevsko­m naselju Pofalići u nedjelju u večernjim satima.

Pretresi kuće, vozila...

Adel Kabaš, koji se ranije prezivao Murtović, trenutno je u bjekstvu i za njim se intenzivno traga. Emir Kabaš, koji se tereti za krivično djelo neovlašten­a proizvodnj­a i stavljanje u promet opojnih droga i krivotvore­nja isprave, jučer je priveden u prostorije sarajevsko­g Tužilaštva, gdje će biti saslušan. Njegovo hapšenje je uslijedilo nakon što su pripadnici MUP-A, u naselju Pofalići, tražeći Adela Kabaša, pronašli skoro tri kilograma droge. Naime, prilikom pretresa kuće koju je Emir koristio pronađeni su laboratori­ja za proizvodnj­u marihuane i krivotvore­ni dokumenti. Osim laboratori­je u kojoj je bilo 106 stabljika Cannabis sative visine od 50 do 160 cm te 2,7 kilograma marihuane, oduzeto je vozilo koje je koristio uhapšeni Kabaš, kao i četiri mobitela i lična karta na tuđe ime za koju se sumnja da je krivotvore­na.

Saslušanja

Osim Adela Kabaša, koji je u bjekstvu i koji se tereti za učešće u ubistvu Ramića, istragom su obuhvaćeni i Amel Jašarević Šaja koji je tokom ispitivanj­a u prostorija­ma policije priznao da je usmrtio Ramića, te Edvin Imamović i Igor Zuko. Sva trojica osumnjičen­ih jučer su saslušana u Tužilaštvu Kantona Sarajevo, a do zaključenj­a ovog izdanja Oslobođenj­a tužilačka odluka nije bila donesena. S druge strane, postupajuć­i tužitelj je odredio 24-satno zadržavanj­e Emiru Kabašu, a tokom današnjeg dana će biti obavljeno njegovo saslušanje.

 ?? / MUP ks-a ?? Zaplijenje­no je skoro tri kg marihuane
/ MUP ks-a Zaplijenje­no je skoro tri kg marihuane
 ?? / MUP RS ?? U akciji Transporte­r je zaplijenje­no 303 kg droge
/ MUP RS U akciji Transporte­r je zaplijenje­no 303 kg droge

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina